485
Μπριζίτ Μακρόν, Τζιλ Μπάιντεν και άλλες Πρώτες Κυρίες θα περάσουν ένα βράδυ στη Ρώμη και μάλλον θα το σπαταλήσουν στα ψώνια... | CreativeProtagon/Shutterstock

Πριβέ shopping στην Via Condotti για τις Πρώτες Κυρίες των G20

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 21:23
Μπριζίτ Μακρόν, Τζιλ Μπάιντεν και άλλες Πρώτες Κυρίες θα περάσουν ένα βράδυ στη Ρώμη και μάλλον θα το σπαταλήσουν στα ψώνια...
|CreativeProtagon/Shutterstock

Πριβέ shopping στην Via Condotti για τις Πρώτες Κυρίες των G20

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 21:23

H Repubblica κάνει λόγο για το τελευταίο μίλι, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως η διάνυσή του είναι κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (30-31 Οκτωβρίου) πρόκειται να διεξαχθεί στη Ρώμη η σύνοδος των ηγετών των χωρών που απαρτίζουν την Ομάδα των Είκοσι (G20) και στόχος του Μάριο Ντράγκι είναι η υπογραφή ενός κοινού ανακοινωθέντος σχετικά με τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα. Τα οποία είναι τα εξής τέσσερα: η κλιματική αλλαγή, οι πολιτικές διαχείρισης της πανδημίας, η οικονομική ανάκαμψη και η αφγανική κρίση.

Στη σύνοδο δεν πρόκειται να παραστούν ούτε ο Βλαντίμιρ Πούτιν ούτε ο Σι Τζινπίνγκ. Αλλά στην ιταλική πρωτεύουσα θα βρεθούν σίγουρα οι σύζυγοι των υπολοίπων επικεφαλής των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, όχι τόσο για να ανταλλάξουν απόψεις όσο για να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της Αιώνιας Πόλης αλλά και για να ψωνίσουν.

Οπότε δεν προκαλεί εντύπωση το ότι στις ταράτσες των κτιρίων κατά μήκος της περίφημης Via Condotti, στην καρδιά της Ρώμης, θα στέκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη ελεύθεροι σκοπευτές ενώ επί του πεδίου θα περιφέρονται τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί αλλά και πολλοί «personal shoppers», επιφορτισμένοι με την προστασία, οι πρώτοι, και με την εξυπηρέτηση, οι δεύτεροι, της Τζιλ Μπάιντεν, της Μπριζίτ Μακρόν και των ομολόγων τους.

Η Via Condotti, με τις πανάκριβες μπουτίκ των κορυφαίων οίκων μόδας. Αριστερά, με τη λευκή τέντα το αρχαιότερο καφέ της Ιταλίας, το «Γκρέκο» (ναι, ανήκε σε Ελληνα), που λειτουργεί από το 1760 και έχει σερβίρει από τον Καζανόβα, τον Λόρδο Βύρωνα και τον Γκαίτε μέχρι τον Ροσίνι, τον Μποντλέρ και τον Λιστ. Στο βάθος η Piazza di Spagna / Shutterstock

Δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πρόκειται να γίνουν επίσης συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, προτεραιότητα των τοπικών αρχών αποτελεί η ασφάλεια των Πρώτων Κυριών των ισχυρών κρατών του πλανήτη. Για αυτόν τον λόγο οι εκλεκτές μπουτίκ της πιο διάσημης εμπορικής οδού της Ρώμης πρόκειται να αλλάξουν τα ωράριά τους. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, θα είμαστε ανοιχτά και κατά τη διάρκεια της νύχτας», δηλώνουν οι καταστηματάρχες που «τρίβουν ήδη τα χέρια τους», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της La Repubblica.

Ωστόσο, αποτελεί γεγονός, παρά την πραγματικά «Μεγάλη Ομορφιά» της, πως και η Ρώμη περνάει κρίση. Ολα τα πολυτελή και τα περισσότερα τεσσάρων αστέρων ξενοδοχεία της είναι γεμάτα. Ομως την ίδια ώρα τουλάχιστον τετρακόσια παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Εχουμε περισσότερες από 4.000 κρατήσεις δωματίων. Επιτέλους δουλεύουμε ξανά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του σωματείου ξενοδόχων της ιταλικής πρωτεύουσας, προσθέτοντας, ωστόσο, πως «θα θέλαμε μία G20 τον μήνα για να ανακάμψουμε». Οσον αφορά το πού θα καταλύσουν οι ισχυροί του πλανήτη, «για λόγους ασφαλείας τα πάντα είναι απόρρητα. Ούτε καν εμείς δεν γνωρίζουμε τα ονόματα των φιλοξενουμένων μας», εξήγησε.

Η Via Condotti είναι σχεδόν πάντα γεμάτη κόσμο, κυρίως τουρίστες. Για τις Πρώτες Κυρίες, όμως, οι καταστηματάρχες είναι πρόθυμοι να ανοίξουν και τη νύχτα, όταν θα υπάρχει ησυχία, τάξη και ασφάλεια… / Shutterstock

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...