356
Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν απευθύνεται στους μισθοφόρους του, που γύρισαν τραυματίες από την Ουκρανία | Twitter

Πριγκόζιν σε μισθοφόρους του πρώην κρατούμενους: Μην βιάζετε γυναίκες, μην μεθάτε

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2023, 17:34
Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν απευθύνεται στους μισθοφόρους του, που γύρισαν τραυματίες από την Ουκρανία
|Twitter

Πριγκόζιν σε μισθοφόρους του πρώην κρατούμενους: Μην βιάζετε γυναίκες, μην μεθάτε

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2023, 17:34

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν συνάντησε τους μισθοφόρους και πρώην κρατούμενους, της δικής του Ομάδας Βάγκνερ, οι οποίοι γύρισαν τραυματίες από το μέτωπο και τους έδωσε μερικές «συμβουλές»:

«Μην παρασύρεστε, μην παίρνετε ναρκωτικά, μην βιάζετε τις γυναίκες και μην το παρακάνετε με το ποτό».

Ο ιδρυτής και αρχηγός της διαβόητης Ομάδας Βάγκνερ, που ευθύνεται για σφαγές σε πολλές χώρες, πρόσθεσε ότι  οι πολίτες και οι αστυνομικοί πρέπει να τους αντιμετωπίζουν με σεβασμό και ας είναι πρώην κατάδικοι.

Ο Πριγκόζιν τους είπε επίσης ότι αξίζουν τον σεβασμό του ρωσικού έθνους για τις υπηρεσίες τους, αλλά ότι θα πρέπει και αυτοί να επιδεικνύουν «καλή συμπεριφορά».

Ο «σεφ του Πούτιν» άρχισε να στρατολογεί μισθοφόρους σε ρωσικές φυλακές το περασμένο καλοκαίρι, καθώς η ομάδα του είχε μεγάλες απώλειες στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές Αρχές δεν έδωσαν ποτέ εξηγήσεις για το πώς ένας ιδιώτης μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε ρωσικές φυλακές και ποια ήταν η νομική βάση για την πρόσληψη. Ο Πριγκόζιν βέβαια, είναι στενός φίλος του Βλαντίμιρ Πούτιν, οπότε οι εξηγήσεις μάλλον θεωρούνται περιττές…

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, ανέφερε πως το πρώτο γκρουπ των πρώην κρατουμένων, οι οποίοι υπέγραψαν συμβάσεις διάρκειας έξι μηνών το περασμένο καλοκαίρι, είναι πλέον ελεύθεροι να φύγουν από την ομάδα και «τους δόθηκε χάρη».

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των φυλακισμένων καταδίκασαν την στρατολόγηση των κρατουμένων από την Βάγκνερ ως παράνομη και ανήθικη, προσθέτοντας ότι το ρωσικό Δίκαιο δεν προβλέπει απονομή χάριτος σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στο σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, οι μισθοφόροι απάντησαν στον επικεφαλής της Βάγκνερ ότι «πρέπει να επιστρέψουμε και να τελειώσουμε ό,τι ξεκινήσαμε», στην Ουκρανία.

«Δεν είναι πλέον δουλειά. Είναι τρόπος ζωής. Φυσικά, επιστρέφουμε», ακούστηκε ένας άνδρας να λέει, υπονοώντας ότι θα υπογράψει νέα σύμβαση με την Βάγκνερ.

Ο Πριγκόζιν απευθύνθηκε στους πρόσφατα απελευθερωμένους μισθοφόρους λέγοντας: «Εχετε ολοκληρώσει το συμβόλαιό σας. Με ανδρεία και αξιοπρέπεια. Είστε οι πρώτοι που φεύγουν».

Ο ιδρυτής της Ομάδας Βάγκνερ επισκέφθηκε, όπως φαίνεται στο βίντεο, μια μονάδα αποκατάστασης, καθώς αρκετοί άνδρες φαίνονται τραυματισμένοι, μερικοί μάλιστα χωρίς κάποιο άκρο, ενώ ορισμένοι διακρίνονται σε αναπηρικά αμαξίδια.

Κατά τους τελευταίους μήνες, έχουν αναφερθεί αρκετά βίαια περιστατικά στη Ρωσία με μισθοφόρους της Βάγκνερ, σε περιόδους σύντομης άδειάς τους από το μέτωπο, στα οποία εμπλέκονται μεθυσμένοι σε καβγάδες με πολίτες που διαφωνούν μαζί τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...