207
Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε καρέ από το βίντεο όπου λέει ότι είναι στην Αφρική | Courtesy PMC Wagner via Telegram via REUTERS

Πριγκόζιν: Απελευθερώνουμε την Αφρική

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2023, 10:52
Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε καρέ από το βίντεο όπου λέει ότι είναι στην Αφρική
| Courtesy PMC Wagner via Telegram via REUTERS

Πριγκόζιν: Απελευθερώνουμε την Αφρική

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2023, 10:52

Καμία τιμωρία από τον Βλαντίμιρ Πούτιν δεν περίμενε τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, παρά την «ανταρσία» του τον Ιούνιο, όπως φαίνεται από τις μετέπειτα εμφανίσεις του, ακόμα και μέσα στο Κρεμλίνο.

Αυτή τη φορά, ο επικεφαλής της διαβόητης Ομάδας Βάγκνερ φαίνεται πως βρίσκεται στην Αφρική, σύμφωνα με ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Ιντερνετ την Δευτέρα.

Στο βίντεο, διάρκειας κάπου 40 δευτερολέπτων, ο Πριγκόζιν εικονίζεται με ρούχα παραλλαγής και τουφέκι εφόδου στα χέρια. Τραβήχτηκε σε κάποια χώρα της Αφρικής, σύμφωνα με το κανάλι Grey Zone στην πλατφόρμα Telegram.

«Δουλεύουμε. Θερμοκρασία 50 βαθμοί και. Όπως μας αρέσει. Ο όμιλος Βάγκνερ επιδίδεται σε αναγνώριση και έρευνα. Κάνει τη Ρωσία ακόμη μεγαλύτερη σε όλες τις ηπείρους. Και την Αφρική ακόμα πιο ελεύθερη. Δικαιοσύνη και ευτυχία για τους αφρικανικούς λαούς. Εφιάλτης για το ISIS, την Αλ Κάιντα και άλλους γκάνγκστερ. Προσλαμβάνουμε αληθινούς ήρωες και συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε τα καθήκοντα που μας ανατέθηκαν και υποσχεθήκαμε πως θα εκτελούσαμε», λέει στο βίντεο ο επικεφαλής των μισθοφόρων.

Δυνάμεις της Βάγκνερ, που είναι διαβόητη για τη βαρβαρότητά της, είναι γνωστό πως δρουν στο Μάλι και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, μεταξύ άλλων, ενώ άγνωστος παραμένει ο ρόλος της στο πρόσφατο πραξικόπημα στον Νίγηρα, από στρατιωτικούς ενάντια στον φιλοδυτικό εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...