436
Υδροπλάνο στο υδατοδρόμιο των Γουβιών, στην Κέρκυρα (φωτογραφία αρχείου) | INTIMEnews

Το σίριαλ με τα υδροπλάνα: «Πράσινο φως» για να γίνει υδατοδρόμιο στην Κυλλήνη

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 16:57
Υδροπλάνο στο υδατοδρόμιο των Γουβιών, στην Κέρκυρα (φωτογραφία αρχείου)
|INTIMEnews

Το σίριαλ με τα υδροπλάνα: «Πράσινο φως» για να γίνει υδατοδρόμιο στην Κυλλήνη

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 16:57

Αδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στην περιοχή του Λιμένα Κυλλήνης χορηγήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές Μιχάλη Παπαδόπουλου, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Οπως τονίζεται, με τη συγκεκριμένη απόφαση το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης δύναται να προβεί στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες για την κατασκευή του συνόλου των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, προκειμένου στη συνέχεια να υποβληθεί το αίτημα και για άδεια λειτουργίας.

Υπενθυμίζεαι ότι άδειες ίδρυσης έχουν χορηγηθεί επίσης για τα υδατοδρόμια Ιου, Βόλου, Ρεθύμνου και Καλαμάτας, ενώ άδειες ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου διαθέτουν η Κέρκυρα και οι Παξοί και δρομολογείται η συμμόρφωση της άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου στην Πάτρα.

Ταυτόχρονα, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζονται άλλα 23 αιτήματα χορήγησης αδειών υδατοδρομίων, εκ των οποίων τα 18 αφορούν στη χορήγηση άδειας ίδρυσης και τα πέντε σε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας (Σκύρος, Αλόννησος, Σκόπελος, Πάτμος και Τήνος).

Με αφορμή την πιστοποίηση άδειας ίδρυσης στο υδατοδρόμιο της Κυλλήνης, ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Η περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου αποκτά σήμερα τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας επιπλέον υποδομής, η οποία θα επιτρέψει τη λειτουργία ενός ακόμη νέου μεταφορικού μέσου στο λιμάνι της Κυλλήνης. Μαζί με την Καλαμάτα, την Κέρκυρα και τους Παξούς, αλλά και την Πάτρα, αναπτύσσεται σταθερά ένα δίκτυο που μπορεί να υποστηρίξει τις πτήσεις υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή, η οποία γνωρίζει αλματώδη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια».

Προ ημερών, υπενθυμίζεται, εγκρίθηκε το πρώτο Υδάτινο Πεδίο στην Αττική –  στον λιμένα Λαυρίου-  κατόπιν αίτησης που υπέβαλε ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε. στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, η οποία και εγκρίθηκε αρμοδίως από το ΓΕΝ σε συνεργασία με τη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αναφερόμενος στην έγκριση του Υδάτινου Πεδίου στο Λαύριο, ο  διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, Γιώργος Βακόνδιος, δήλωσε: «Ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού του στόχου για πολυεπίπεδη ανάπτυξη του Λιμένα Λαυρίου (ακτοπλοΐα, κρουαζιέρα, γιώτινγκ κ.λ.π) προσθέτει και την έγκριση του Υδάτινου Πεδίου.

»Με τον τρόπο αυτό θα παρέχουμε τη δυνατότητα στα Υδροπλάνα να πραγματοποιούν πτήσεις από το Λαύριο προς νησιά, κυρίως των Κυκλάδων, αλλά και προς παράκτιες περιοχές, μεταφέροντας με ασφάλεια και ταχύτητα επιβάτες που επιθυμούν να μετακινηθούν για διάφορους λόγους (τουριστικούς, επαγγελματικούς, υγείας, κ.λ.π)».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Αναστάσιος Γκόβας, δήλωσε: «Η έγκριση του Υδάτινου Πεδίου στο λιμένα Λαυρίου προσθέτει μια ευέλικτη συγκοινωνιακή λύση για τις ανάγκες σύνδεσης της Νοτιοανατολικής Αττικής με νησιά και παράκτιες περιοχές. Είναι σαφές ότι η δραστηριοποίηση των Υδροπλάνων θα προσφέρει μια πρωτοποριακή μεταφορική δυνατότητα διασφαλίζοντας όχι μόνο τις μετακινήσεις των τουριστών αλλά και των μόνιμων κατοίκων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News