«Θύμα πραξικοπήματος», που οργάνωσαν η σύζυγός του Σοφία, αδελφή του έκπτωτου βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, και ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, είναι ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος. Αυτό υποστηρίζει η πρώην ερωμένη του, σε μια αποκάλυψη για τον πρώην βασιλιά της Ισπανίας που έχει περισσότερο να κάνει τόσο με την εξουσία όσο και με το κρεβάτι του.
Μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό «Paris Match», η Κορίνα Βίτγκενσταϊν (ή Λάρσεν) κατηγόρησε τη Σοφία και τον Ραχόι ότι υποχρέωσαν τον Χουάν Κάρλος να παραιτηθεί από τον θρόνο για να τοποθετήσουν στη θέση του τον γιο τους Φελίπε, τον οποίο θα μπορούσαν να ελέγχουν ευκολότερα.
Ο Χουάν Κάρλος ζει αυτοεξόριστος στο Αμπου Ντάμπι, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας διερευνά τη συμφωνία ισπανικών εταιρειών με τη Σαουδική Αραβία το 2011 για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής από τη Μέκκα στη Μεντίνα, ύψους 6,7 δισ. ευρώ. Ο πρώην βασιλιάς κατηγορείται ότι έλαβε δώρο 100 εκατ. δολάρια για την συμφωνία αυτή.
Η 56χρονη Κορίνα Βίτγκενσταϊν, που διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Χουάν Κάρλος τουλάχιστον από το 2004 μέχρι το 2009, υποστηρίζει ότι της είχε μιλήσει για τις ανησυχίες του, ότι η Σοφία και το περιβάλλον της ήθελαν να ανεβάσουν στον θρόνο τον Φελίπε και ότι ο Ραχόι ήθελε «να τον ευνουχίσει και να αποδυναμώσει τη μοναρχία».
Είπε επίσης ότι για το σχέδιο αυτό χρειάζονταν έναν αποδιοπομπαίο τράγο από το εξωτερικό: «Το σχέδιό της λειτούργησε. Εγινα έτσι μια νέα Γουόλις Σίμπσον (για την οποία παραιτήθηκε από τον θρόνο ο βασιλιάς Εδουάρδος της Αγγλίας, το 1936), που αποσταθεροποίησε τη μοναρχία και τον βασιλιά, αν και η αλήθεια είναι ότι το κακό προερχόταν από τον άμεσο περίγυρό του».
Στη συνέντευξή της χαρακτηρίζει ανεύθυνο και αναξιοπρεπές να εκδιωχθεί εν μέσω πανδημίας ο Χουάν Κάρλος, παρά την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του από την Ισπανία. «Σε μια κρίση τέτοιας έκτασης, η βασιλική οικογένεια θα έπρεπε να μείνει ενωμένη», λέει.
Και καταγγέλλει ότι δέχθηκε απειλές λόγω της σχέσης της από τις ισπανικές μυστικές υπηρεσίες και τον τότε επικεφαλής τους, Φελίζ Σανζ Ρολντάν. «Τέτοια πράγματα συμβαίνουν σε απολυταρχικά καθεστώτα, όχι σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία».
- Διαβάστε: Χουάν Κάρλος, ο βασιλιάς είναι γυμνός
Ενα μέρος από τα 100 εκατ. δολάρια, που έλαβε ο Χουάν Κάρλος μέσω κάποιας ελβετικής τράπεζας και ενός ιδρύματος του Παναμά, κατέληξε με μορφή δωρεάς στην Κορίνα Βιτγκενστάιν Λάρσεν.
Για τη μεταφορά του χρησιμοποιήθηκε ένας άλλος λογαριασμός, στις Μπαχάμες. Αυτή η μεταφορά βρίσκεται επίσης υπό διερεύνηση για ξέπλυμα χρήματος.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News