135
Χειραψία του Μασούντ Πεζεσκιάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Ασγκαμπάτ του Τουρκμενιστάν, την Παρασκευή | Sputnik/Alexander Scherbak/Pool via REUTERS

Πούτιν σε ιρανό πρόεδρο: Οι θέσεις μας για τα διεθνή γεγονότα είναι «πολύ κοντινές»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2024, 15:22
Χειραψία του Μασούντ Πεζεσκιάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Ασγκαμπάτ του Τουρκμενιστάν, την Παρασκευή
|Sputnik/Alexander Scherbak/Pool via REUTERS

Πούτιν σε ιρανό πρόεδρο: Οι θέσεις μας για τα διεθνή γεγονότα είναι «πολύ κοντινές»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2024, 15:22

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ιρανός ομόλογός του, Μασούντ Πεζεσκιάν, εξέφρασαν την Παρασκευή την ικανοποίησή τους για τις «κοντινές» τους θέσεις πάνω στα διεθνή ζητήματα, τόσο για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή όσο και για τον πόλεμο στην Ουκρανία, 2,5 χρόνια μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στη χώρα.

«Εργαζόμαστε ενεργά από κοινού στη διεθνή σκηνή και οι εκτιμήσεις μας για τα γεγονότα στον κόσμο είναι συχνά πολύ κοντινές», δήλωσε ο Πούτιν στον ιρανό ομόλογό του, χαρακτηρίζοντας «προτεραιότητα» τις διμερείς σχέσεις τους.

«Οι θέσεις μας στη διεθνή σκηνή είναι παρόμοιες», απάντησε ο Πεζεσκιάν, σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση των δηλώσεών του, τις οποίες επικαλέστηκε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι ηγέτες των δύο χωρών συναντήθηκαν στο περιθώριο διεθνούς περιφερειακής συνόδου στο Τουρκμενιστάν. Πρόκειται για την πρώτη συνάντησή τους μετά την εκλογή του Πεζεσκιάν τον Ιούλιο, στην προεδρία του Ιράν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...