200
Ο Ολαφ Σολτς έχει τις τελευταίες ημέρες σειρά συναντήσεων και συνομιλιών με ευρωπαίους ηγέτες | REUTERS/Guglielmo Mangiapane/Pool

Πούτιν και Σολτς συζήτησαν για την Ουκρανία και τις προτάσεις της Μόσχας

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2021, 20:29
Ο Ολαφ Σολτς έχει τις τελευταίες ημέρες σειρά συναντήσεων και συνομιλιών με ευρωπαίους ηγέτες
|REUTERS/Guglielmo Mangiapane/Pool

Πούτιν και Σολτς συζήτησαν για την Ουκρανία και τις προτάσεις της Μόσχας

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2021, 20:29

Τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε την Τρίτη ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτ, ο οποίος συνεχίζει τον κύκλο των επαφών του, δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως, με ευρωπαίους ηγέτες.

Ο ρώσος ηγέτης ενημέρωσε τον καγκελάριο για τις προτάσεις που παρουσίασε η Μόσχα στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στην οποία προστίθεται ότι συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Ουκρανία.

Η Μόσχα, η οποία έχει εκνευρίσει τη Δύση με την αύξηση των στρατευμάτων της κοντά στην Ουκρανία, παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα έναν κατάλογο με προτάσεις για θέματα ασφαλείας που θέλει να διαπραγματευτεί, συμπεριλαμβανομένης της υπόσχεσης ότι το ΝΑΤΟ θα εγκαταλείψει κάθε στρατιωτική δραστηριότητα στην Ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία.

Ο ρώσος πρόεδρος κατά την συνομιλία του με τον γερμανό καγκελάριο, «συνεχάρη των συνομιλητή του για την έναρξη της θητείας του στο αξίωμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου στην οποία επισημαίνεται ότι «και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε τον ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη των ρωσο-γερμανικών σχέσεων και την υποστήριξη των επαφών μέσω διαφόρων διαύλων».

«Σε σχέση με αυτό επισημάνθηκε, ότι με την ιδιότητα του πρώτου δημάρχου του Αμβούργου ο Ολαφ Σολτς επί χρόνια ασχολείτο με ζητήματα αδελφοποίησης με την Αγία Πετρούπολη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...