286
Ο ρώσος πρόεδρος σε τηλεδιάσκεψη στο Κρεμλίνο, την Παρασκευή | Sputnik/Alexey Babushkin/Kremlin via REUTERS

Πούτιν: Η ουκρανική αντεπίθεση «απέτυχε»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2023, 15:02
Ο ρώσος πρόεδρος σε τηλεδιάσκεψη στο Κρεμλίνο, την Παρασκευή
| Sputnik/Alexey Babushkin/Kremlin via REUTERS

Πούτιν: Η ουκρανική αντεπίθεση «απέτυχε»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2023, 15:02

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η ουκρανική αντεπίθεση με στόχο την ανάκτηση εδαφών «δεν είναι επιτυχής» και ότι οι προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές έχουν αποτύχει.

Τα σχόλια αυτά έκανε ο ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια συνέντευξής του στην κρατική τηλεόραση.

«Ολες οι προσπάθειες του εχθρού να διασπάσει τις αμυντικές μας γραμμές απέτυχαν σε όλη την διάρκεια της επίθεσης», είπε ο Πούτιν.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossia-1, ο ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η κατάσταση είναι «θετική» για τις ρωσικές δυνάμεις στο μέτωπο.

«Τα στρατεύματά μας συμπεριφέρονται ηρωικά. Απροσδόκητα για τον αντίπαλο, προχωρούν ακόμη και στην επίθεση σε ορισμένους τομείς και καταλαμβάνουν καλύτερες θέσεις», είπε ο ρώσος ηγέτης.

Την Παρασκευή, ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παραδέχτηκε ότι η αντεπίθεση του Κιέβου δεν προχωρούσε «τόσο γρήγορα», διαβεβαιώνοντας ότι οι δυτικοί σύμμαχοι δεν άσκησαν πίεση στο Κίεβο για αυτό το θέμα.

Καθοδηγούμενη από τον Ιούνιο με την υποστήριξη των βαρέων όπλων που παραδίδονται από τη Δύση, η αντεπίθεση προχωρά αργά κατά των ρωσικών στρατευμάτων που έχουν χρόνο να δημιουργήσουν ισχυρές άμυνες, ιδιαίτερα να ναρκοθετήσουν περιοχές, και εξακολουθούν να έχουν σημαντική δύναμη πυρός για να σφυροκοπούν τις ουκρανικές δυνάμεις.

Κίεβο: Αργά μεν αλλά προχωράμε

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα, η υφυπουργός Αμυνας της Ουκρανίας, Χάνια Μαλιάρ, ανακοίνωσε μέσω Telegram πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας της ανακατέλαβαν από τα ρωσικά στρατεύματα επτά τετραγωνικά χιλιόμετρα γύρω από το σχεδόν ολοσχερώς κατεστραμμένο Μπαχμούτ, που κατελήφθη τον Μάιο, έπειτα από πολύμηνες, εξαιρετικά αιματηρές μάχες.

«Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, συνεπεία της βελτίωσης του πώς παίρνονται θέσεις και της (τακτικής) ευθυγράμμισης στη γραμμή του μετώπου, απελευθερώθηκαν εδάφη επτά τετραγωνικών χιλιομέτρων στην κατεύθυνση της Μπαχμούτ», ανέφερε η Μαλιάρ.

Πρόσθεσε μάλιστα πως μέχρι στιγμής στην αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού έχουν απελευθερωθεί εδάφη που έχουν εμβαδόν συνολικά 31 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...