306
«Όλοι οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν για αυτή τη βάρβαρη επίθεση», είπε ο Πούτιν | Sputnik/Gavriil Grigorov/Kremlin via REUTERS

Πούτιν για το μακελειό: Ολοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2024, 15:07
«Όλοι οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν για αυτή τη βάρβαρη επίθεση», είπε ο Πούτιν
|Sputnik/Gavriil Grigorov/Kremlin via REUTERS

Πούτιν για το μακελειό: Ολοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2024, 15:07

Πριν ακόμη συμπληρωθεί ένα 24ωρο από τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 110 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλές δεκάδες, η Μόσχα ανακοίνωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι έχει συλλάβει όλους τους δράστες.

Συγκεκριμένα, το ανακοίνωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε στο ρωσικό λαό.

Ο Πούτιν μίλησε για «βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια», για την οποία «όλοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν».

Ο ίδιος είπε ότι όλοι οι δράστες της επίθεσης έχουν εντοπιστεί και κρατούνται. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών και ήταν ανάμεσα σε 11 τουλάχιστον υπόπτους που βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρχών.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε πως οι συλληφθέντες επιχείρησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία και πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στα ρωσικά σύνορα.

Στη διάρκεια του διαγγέλματός του, δεν έκανε καμία αναφορά στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση και μάλιστα δημοσιοποίησε φωτογραφία με 4 άνδρες που φέρονται να είναι οι τρομοκράτες της Μόσχας.

«Όλοι οι δράστες, όσοι το οργάνωσαν και εκείνοι που διέταξαν αυτό το έγκλημα θα τιμωρηθούν δίκαια και αναπόφευκτα. Όποιοι κι αν είναι, όποιος τους καθοδηγεί», τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας. Και πρόσθεσε: «Θα αναγνωρίσουμε και θα τιμωρήσουμε όποιον βρίσκεται πίσω από τους τρομοκράτες, που προετοίμασε αυτήν την κτηνιωδία, αυτήν την επίθεση στη Ρωσία, εναντίον του λαού μας».

«Οι εχθροί μας δεν θα μας διχάσουν»

Ο ρώσος πρόεδρος κύρηξε την 24η Μαρτίου ως μέρα εθνικού πένθους στη Ρωσία και τόνισε πως «όλοι οι υπεύθυνοι για την επίθεση θα τιμωρηθούν». Άφησε να εννοηθεί πως πλέον στρέφεται κατά εκείνων που έδωσαν την εντολή για το χτύπημα και τόνισε: «Οι εχθροί μας δεν θα μας διχάσουν».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τις ειδικές υπηρεσίες για τις προσπάθειές τους μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση στη Μόσχα και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος.

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...