279
Tαγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν σε φωτογραφία από τη συνάντησή τους τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Σότσι | Sputnik/Vladimir Smirnov/Pool via REUTERS

Πούτιν – Ερντογάν, οι «ιεράρχες» του αναθεωρητισμού – Συρίγος: Ας κρατήσουμε ότι η Ουκρανία πολεμά μόνη

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2022, 12:54
Tαγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν σε φωτογραφία από τη συνάντησή τους τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Σότσι
|Sputnik/Vladimir Smirnov/Pool via REUTERS

Πούτιν – Ερντογάν, οι «ιεράρχες» του αναθεωρητισμού – Συρίγος: Ας κρατήσουμε ότι η Ουκρανία πολεμά μόνη

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2022, 12:54

Αν έρθει η στιγμή της ένοπλης σύγκρουσης με την Τουρκία, «θα είμαστε μόνοι μας». Η επισήμανση-προειδοποίηση έχει διατυπωθεί επανειλημμένως στο παρελθόν από επίσημα και μη χείλη –ανάμεσά τους η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ή ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης– και η σκληρή πραγματικότητα της ένοπλης εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία έκανε τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής (και υφυπουργό Παιδείας), Αγγελο Συρίγο, να το επαναλάβει.

Η Ουκρανία πολεμά μόνη, ας το έχουμε υπόψη, γιατί πρέπει να γνωρίζουμε ότι «δεν θα έρθουν λουξεμβουργιανοί πεζοναύτες να πολεμήσουν στο Καστελόριζο. Εμείς θα πολεμάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συρίγος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, πριν παραθέσει μία σειρά από παραλληλισμούς στον τρόπο σκέψης και τις  επιδιώξεις Πούτιν – Ερντογάν.

Ο Πούτιν –είπε– θέλει να διορθώσει το ιστορικό λάθος που ο ίδιος θεωρεί ότι έγινε από τη Σοβιετική Ενωση με τη δημιουργία της Ουκρανίας. Ο Ερντογάν θεωρεί ότι δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Πούτιν λυπάται για τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης και προσπαθεί να ανασυστήσει τον χώρο υπό τη Ρωσία. Ο Ερντογάν λυπάται για τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και θέλει να την αναστήσει.

Ο Πούτιν θέλει να διορθώσει το ιστορικό λάθος του Λένιν. Ο Ερντογάν ονειρεύεται να διορθώσει το ιστορικό λάθος του Κεμάλ, με τη συνθήκη της Λωζάνης.

Ο Πούτιν παραβιάζει τις Συνθήκες του Μινσκ και το Διεθνές Δίκαιο. Ο Ερντογάν παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας και το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Πούτιν θέλει αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Ο Ερντογάν θέλει αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Συρίγος και περιέγραψε τους τρεις βασικούς στόχους του ρώσου προέδρου και της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία:

  • Τον αφοπλισμό της Ουκρανίας.
  • Την ουδετερότητά της, με τη διασφάλιση ότι δεν θα μπει σε οποιονδήποτε συνασπισμό.
  • Την εκδίωξη του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...