362
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενώ ακούει τους φοιτητές | Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Πούτιν: Δεν έχω κανένα παλάτι στη Μαύρη Θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2021, 15:15
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενώ ακούει τους φοιτητές
|Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Πούτιν: Δεν έχω κανένα παλάτι στη Μαύρη Θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2021, 15:15

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα του προσάπτει ο Αλεξέι Ναβάλνι στην έρευνα που παρουσίασε στο YouTube, σύμφωνα με την οποία το πολυτελές ανάκτορο που έχει ανεγερθεί στο Γκελέντζικ της Μαύρης Θάλασσας, ανήκει στον ρώσο πρόεδρο.

Ο Πούτιν είπε ότι το ανάκτορο αυτό «δεν ανήκει ούτε σε μένα ούτε στην οικογένειά μου».

«Δεν είδα αυτή την ταινία απλώς επειδή δεν είχα ελεύθερο χρόνο, αλλά είδα κάποια αποσπάσματα που επέλεξαν οι σύμβουλοί μου», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος σε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με φοιτητές: «Τίποτα από όσα αναφέρονται σε αυτή την ταινία ως δική μου ιδιοκτησία, δεν ανήκει σε μένα ούτε στους συγγενείς μου και ποτέ δεν ανήκε. Ποτέ! Αυτά τα στοιχεία κυκλοφορούν εδώ και 10 χρόνια. Και τώρα, θεωρώντας ότι είναι κατάλληλη η περίσταση, τα συναρμολόγησαν και αποφάσισαν με όλα αυτά τα υλικά να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους πολίτες μας», είπε.

Ο Πούτιν τόνισε ότι για οποιαδήποτε παρόμοια ακίνητη περιουσία πρέπει να υπάρχουν κάποια έγγραφα, στοιχεία για μεταφορές χρημάτων, «έστω κάποια συμβόλαια στον συμβολαιογράφο, πρέπει να έχουν μείνει κάποια ίχνη, στα συμβολαιογραφικά βιβλία, σε ηλεκτρονική μορφή».

Ο ρώσος πρόεδρος στην τηλεδιάσκεψη με τους φοιτητές

Το επίμαχο βίντεο, διάρκειας δύο ωρών, αναρτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου στο You Tube, με τίτλο «το ανάκτορο του Πούτιν» και το έχουν δει 87 εκατομμύρια άνθρωποι σε πέντε ημέρες.

Σύμφωνα με την Washington Post, η απάντηση Πούτιν δεν διαψεύδει ούτε την ύπαρξη του παλατιού ούτε το ότι, επισήμως, ανήκει σε τέσσερα άτομα με διασυνδέσεις στον στενό κύκλο του.

Οσον αφορά τις διαδηλώσεις του Σαββάτου σε όλη τη χώρα υπέρ του Ναβάλνι, ο ρώσος πρόεδρος είπε στους φοιτητές ότι ήταν παράνομες και επικίνδυνες, ενώ παρομοίασε τη σκληρή στάση της αστυνομίας με τις συλλήψεις των αμερικανών εισβολέων στο Καπιτώλιο από το FBI:

«Τι θα κάνουν σε αυτούς τους ανθρώπους; Ενας κορυφαίος αξιωματούχος του FBI είπε ότι θα τους συλλάβουν και θα τους φυλακίσουν όλους 15-25 χρόνια για τρομοκρατία. Και αυτοί που έκαναν τα επεισόδια (στο Καπιτώλιο) χρησιμοποίησαν πολιτικά συνθήματα εκτός του πλαισίου του νόμου. Γιατί εμείς να επιτρέψουμε τα πάντα εκτός πλαισίου νόμου; Οχι», είπε χαρακτηριστικά, δικαιολογώντας τις 3.700 συλλήψεις διαδηλωτών, το Σάββατο, στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...