420
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλά από την εξέδρα των επισήμων πριν από την έναρξη της παρέλασης | Sputnik/Gavriil Grigorov/Pool via REUTERS

Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία: Η Δύση ξέχασε ότι εμείς κερδίσαμε τους Ναζί

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 11:34
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλά από την εξέδρα των επισήμων πριν από την έναρξη της παρέλασης
|Sputnik/Gavriil Grigorov/Pool via REUTERS

Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία: Η Δύση ξέχασε ότι εμείς κερδίσαμε τους Ναζί

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 11:34

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε το πρωί της Τρίτης η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης, στη Μόσχα.

Στην ομιλία του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ο κόσμος βρίσκεται σε «ένα σημείο καμπής» και κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι ενορχηστρώνουν έναν «πόλεμο» εναντίον της χώρας του, κατά την ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία.

«Ο πολιτισμός βρίσκεται και πάλι σε ένα σημείο καμπής. Εναντίον της πατρίδας μας έχει εξαπολυθεί πραγματικός πόλεμος. Απωθήσαμε τη διεθνή τρομοκρατία, θα προστατεύσουμε τους κατοίκους του Ντονμπάς, θα εγγυηθούμε την ασφάλειά μας», τόνισε ο Πούτιν ενώπιον χιλιάδων στρατιωτών και της ρωσικής πολιτικής ελίτ, η οποία συγκεντρώθηκε για να τιμήσει τη νίκη της Ρωσίας έναντι της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

Στη δεκάλεπτη ομιλία του ο ρώσος πρόεδρος εξέπεμψε τα γνωστά μηνύματα τα οποία έχει επαναλάβει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των 15 μηνών μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Δήλωσε ότι «δυτικές ελίτ» σπέρνουν ρωσοφοβία και επιθετικό εθνικισμό, ενώ ο ουκρανικός λαός έχει γίνει «όμηρος ενός κρατικού πραξικοπήματος» και των φιλοδοξιών της Δύσης.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η Ρωσία επιθυμεί «ένα ειρηνικό μέλλον» και σημείωσε ότι όλη η χώρα στηρίζει «την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως επιμένει να χαρακτηρίζει η Μόσχα την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ακόμα ότι όλοι οι πολίτες στηρίζουν τους «ήρωες» ρώσους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία «για το μέλλον της χώρας απέναντι σε μία Δύση που έχει ξεχάσει» τον αποφασιστικό ρόλο που έπαιξε η Σοβιετική Ενωση στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας».

Πρόσθεσε ότι οι ρώσοι πολίτες προσεύχονται για τους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία: «Είμαστε περήφανοι για όσους συμμετέχουν στην “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”», είπε.

«Αυτή τη στιγμή τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το στρατιωτικό σας καθήκον. Η ασφάλεια της χώρας εξαρτάται σήμερα από εσάς, το μέλλον της χώρας μας, του λαού μας εξαρτάται από εσάς», δήλωσε στους στρατιωτικούς που συμμετείχαν στην παρέλαση.

Βαλλιστικοί πύραυλοι καθ’ οδόν προς την Κόκκινη Πλατεία – REUTERS/Shamil Zhumatov
Τιμητικό άγημα μπροστά στο Κρεμλίνο –  Alexander Avilov/Moscow News Agency/Handout via REUTERS
Στρατιώτες που συμμετείχαν στην παρέλαση – REUTERS/Maxim Shemetov
Ο υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, χαιρετά το τιμητικό άγημα στην αρχή της παρέλασης – Sputnik/Gavriil Grigorov/Pool via REUTERS
Ενας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Yars μπροστά στο Κρεμλίνο – Sputnik/Gavriil Grigorov/Pool via REUTERS

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...