169
O Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεδιάσκεψη με μέλη του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, την Παρασκευή 14 Ιουλίου, στη Μόσχα | Sputnik/Alexander Kazakov/Kremlin via REUTERS

Πούτιν: Αν το Κίεβο επιτεθεί με βόμβες διασποράς, θα απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2023, 13:08
O Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεδιάσκεψη με μέλη του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, την Παρασκευή 14 Ιουλίου, στη Μόσχα
|Sputnik/Alexander Kazakov/Kremlin via REUTERS

Πούτιν: Αν το Κίεβο επιτεθεί με βόμβες διασποράς, θα απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2023, 13:08

Η Ρωσία κατέχει ένα μεγάλο απόθεμα βομβών διασποράς ώστε να απαντήσει καταλλήλως, στην περίπτωση που η Ουκρανία χρησιμοποιήσει τον επιπλέον οπλισμό που έλαβε πρόσφατα από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση, αποσπάσματα από την οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή.

«Εαν χρησιμοποιηθούν εναντίον μας, θα έχουμε κάθε δικαίωμα να προβούμε σε αντίποινα» είπε ο ρώσος πρόεδρος.

Η Ουκρανία έχει λάβει βόμβες διασποράς από τις ΗΠΑ, πυρομαχικό που έχει απαγορευτεί σε πάνω από 100 χώρες. Το Κίεβο έχει δεσμευθεί να τις χρησιμοποιήσει μόνον σε στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, επιθέσεις με drones στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία, επιχείρησε η Ουκρανία το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ισχυρίστηκε ότι δύο εναέρια ουκρανικά drones χτυπήθηκαν και βυθίστηκαν στη Μαύρη Θάλασσα, σε μεγάλη απόσταση από την ακτή, άλλα πέντε αναχαιτίστηκαν από τις ηλεκτρονικές στρατιωτικές υπηρεσίες της Μόσχας, ενώ ακόμα δύο (σύνολο, δηλαδή, εννιά) επιφάνειας θαλάσσης καταστράφηκαν.

Δεν υπήρξαν θύματα ούτε ζημιές, προσέθεσε το υπουργείο. Η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...