236
| Shutterstock

Πού και πότε θα γίνει το ντιμπέιτ Χάρις – Τραμπ;

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2024, 15:58
|Shutterstock

Πού και πότε θα γίνει το ντιμπέιτ Χάρις – Τραμπ;

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2024, 15:58

Οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Καμάλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ διαφωνούν για το πρώτο τους ντιμπέιτ, με τον καθένα να προτιμά διαφορετικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα και ημερομηνία.

Το επιτελείο της Χάρις πιέζει να διεξαχθεί το ντιμπέιτ στο ABC News στις 10 Σεπτεμβρίου. Ο Τραμπ από την πλευρά του ζητά το ντιμπέιτ να φιλοξενηθεί στο Fox News στις 4 Σεπτεμβρίου.

Ο Τραμπ έγραψε στο Truth Social ότι αποδέχθηκε την πρόταση του Fox News για ντιμπέιτ στις 4 Σεπτεμβρίου και μάλιστα στην Πενσυλβάνια -μια πολιτεία-κλειδί στην εκλογική μάχη, με συντονιστές τους Μπρετ Μπάιερ και Μάρθα ΜακΚάλαμ. Συμπλήρωσε δε πως αν για οποιονδήποτε λόγο η Χάρις δεν θέλει ή δεν μπορεί εκείνη την ημέρα, ο ίδιος θα κάνει σόλο εμφάνιση στο κανάλι.

Η πλευρά της Χάρις απάντησε λέγοντας ότι ο πρώην πρόεδρος  «τρέχει φοβισμένος», και προσπαθεί να βρει λόγους για να υπαναχωρήσει από το ντιμπέιτ, ενώ «ποντάρει» στο φιλικό προς αυτόν Fox News για να «ξελασπώσει».

«Ας σταματήσει να παίζει παιχνίδια και ας εμφανιστεί στο ντιμπέιτ για το οποίο έχει ήδη δεσμευτεί: στις 10 Σεπτεμβρίου στο ABC», δήλωσε ο Μάικλ Τάιλερ, διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας της Χάρις. Πράγματι, πριν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποσυρθεί από την κούρσα, είχε κανονιστεί τηλεμαχία του με τον Τραμπ ο οποίος τώρα λέει πως από την στιγμή που άλλαξε ο υποψήφιος δεν ισχύει ο προηγούμενος προγραμματισμός.

Η ομάδα της Χάρις δήλωσε ότι η αντιπρόερος είναι ανοιχτή να συζητήσει και άλλα ντιμπέιτ, αλλά μόνον αφού πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...