246
Οπως όλα δείχνουν, σύντομα οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους θα είναι προαιρετικές | Konstantinos Tsakalidis /SOOC

Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες – Συνεδριάζουν οι ειδικοί

Οπως όλα δείχνουν, σύντομα οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους θα είναι προαιρετικές
|Konstantinos Tsakalidis /SOOC

Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες – Συνεδριάζουν οι ειδικοί

Την Πέμπτη αναμένονται οι αποφάσεις αναφορικά με τις νέες οδηγίες για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, καθώς αυτό είναι το βασικό θέμα της συνεδρίασης της Επιτροπής Επιδημιολόγων.

Ολα δείχνουν ότι την 1η Ιουλίου θα επιτραπεί να πετάξουμε τις μάσκες. Το μέτρο αναμένεται να ισχύσει για όλους και όχι μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί. Αλλωστε είναι έντονος ο φόβος της κυβέρνησης για την πρόκληση κοινωνικών αναταραχών.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ειδικοί αναμένεται να καταλήξουν να απελευθερωθούμε από τις μάσκες την 1η Ιουλίου, αλλά με αυστηρή σύσταση να χρησιμοποιούνται όταν υπάρχει συνωστισμός.

Την ίδια στιγμή αναμένεται να συζητηθεί και η μη χρήση μάσκας από άτομα που έχουν εμβολιαστεί και σε εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη έτοιμο κάποιο σύστημα με το οποίο οι αρμόδιες αρχές θα μπορούν να ελέγχουν μαζικά ποιος έχει εμβολιαστεί και ποιος όχι, και έτσι, το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να πάρει παράταση.

Πάντως, το πρώτο προνόμιο για μη χρήση μάσκας σε όσους έχουν εμβολιαστεί έχει δοθεί στα γυμναστήρια (εδώ), ενώ σε επίπεδο κοινότητας, το πρώτο προνόμιο αφορά τα πανηγύρια, αφού επιτρέπονται μόνο σε περιφερειακές ενότητες που είναι πλήρως εμβολιασμένο το 50% των κατοίκων (εδώ).

Πάντως, στην Ισπανία οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές στους εξωτερικούς χώρους από τις 26 Ιουνίου (εδώ), στην Ιταλία από τις 28 του ίδιου μήνα (εδώ), ενώ σε λίγες μέρες αναμένεται το ίδιο να ισχύσει και σε Γαλλία (εδώ), αλλά και Δανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...