1334
O Στ. Κασσελάκης στο υπό ανακαίνιση διαμέρισμά του στο Κολωνάκι, με τον δημοσιογράφο του Mega | Mega/WebTV

Πόσες εταιρείες έχετε κ. Κασσελάκη; «Δεν είσαι ο λογιστής μου, δεν πρόκειται να σου απαντήσω»

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2024, 08:01
O Στ. Κασσελάκης στο υπό ανακαίνιση διαμέρισμά του στο Κολωνάκι, με τον δημοσιογράφο του Mega
|Mega/WebTV

Πόσες εταιρείες έχετε κ. Κασσελάκη; «Δεν είσαι ο λογιστής μου, δεν πρόκειται να σου απαντήσω»

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2024, 08:01

«Δεν θα συνεργαστώ με τον Νίκο Ανδρουλάκη». Ο Τσίπρας «δεν θέλει καθόλου να πάρει αποστάσεις από εμάς». «Τον αγαπάω». «Δεν είσαι ο λογιστής μου, δεν πρόκειται να σου απαντήσω», για τις εταιρείες στο εξωτερικό. «Μου είναι τελείως αδιάφορο αν υπάρχει» πρόστιμο για τις εταιρείες. «Είναι απολύτως εφικτό να είμαστε πρώτοι στις ευρωεκλογές – αλλά αν δεν είμαστε πρώτοι, θα είμαστε στις βουλευτικές». «Δεν είναι αποτυχία», αν χάσουμε με 10 μονάδες…

H λογική του anything goes, διά στόματος Στέφανου Κασσελάκη σε μία ακόμα lifestyle συνέντευξη, στον Νίκο Ευαγγελάτο και στο Mega, διανθισμένη με ευχές για τον επικείμενο γάμο στην Κρήτη –που όμως δεν θα έχει σκαλιά του Δημαρχείου–, για το καινούργιο σπίτι και άλλα τέτοια.

Η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Live News ήταν μια ακόμα απόπειρα ενός μηχανισμού να φιλοτεχνήσει ένα προφίλ πολιτικού αρχηγού ο οποίος δήθεν κομίζει το καινούργιο και την ίδια ώρα αποφεύγει να πει οτιδήποτε συγκεκριμένο: ισχύουν όλα αλλά και τα αντίθετά τους.

Η συνέντευξη έγινε στο υπό ανακαίνιση σπίτι του 1,8 εκατ. ευρώ στο Κολωνάκι, το οποίο αγόρασε ο κ. Κασσελάκης για να μείνει με τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ.

O κ. Κασσελάκης είπε ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τη ΝΔ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Αλλά την ίδια ώρα, με μια έξυπνη πιρουέτα, δεν το έθεσε ως στόχο, άρα και ως αποτυχία αν δεν το κάνει: «αν δεν είμαστε πρώτοι στις ευρωεκλογές, θα είμαστε στις βουλευτικές», είπε, «η τάση μας είναι ξεκάθαρα ανοδική, ίσως και εκθετική», προσέθεσε –προφανώς αγνοώντας τι σημαίνει εκθετική–, ενώ βλέπει να έρχεται και δημοσκόπηση που θα δίνει στη ΝΔ 29% και στον ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό πάνω από το ποσοστό των βουλευτικών εκλογών, ακόμη και 20%. Ωστόσο μια ήττα με 10 μονάδες διαφορά, «δεν είναι αποτυχία», όπως είπε.

Δηλαδή κατά τον κ. Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πρέπει να είμαι πρώτο κόμμα αλλά αν χάσει με 10 μονάδες δεν είναι αποτυχία. Πόσο είναι; Στις 20;

«Αποτυχία θα είναι εάν αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας, εάν συνεργαστούμε με μηχανισμούς συμφερόντων για να μπορούμε να πετύχουμε αυτό. Αυτός ο πήχης 10 πάνω – 10 κάτω, είναι μικροπολιτικές σκοπιμότητες», απάντησε.

Μπορεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και να χάσει με δέκα ή και παραπάνω μονάδες διαφορά· αλλά μπορεί και να κερδίσει. Αλλά και αν αυτό το τελευταίο δεν γίνει, δεν πειράζει – ο ίδιος έχει πάρει πολιτικό αέρα τριών ετών, «το Συνέδριο μίλησε», υπενθύμισε ο κ. Κασσελάκης στον κ. Ευαγγελάτο.

Τι κι αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία του κ. Κασσελάκη; «Τι είπε ακριβώς» ο κ. Τσίπρας; Οτι «πολιτική δεν είναι μόνο TikTok». «Xρησιμοποίησε TikTok ο κ. Μητσοτάκης». Ναι, αλλά ο κ. Τσίπρας άλλα λέει. «Αυτό τον άνθρωπο τον αγαπάω. Πραγματικά». Εκείνος; «Ναι. Ρωτήστε τον».

Και αν η σχέση του κ. Κασσελάκη με τον κ. Τσίπρα είναι τελικά θέμα του ζευγαριού, ο ένας αγαπάει, ο άλλος όχι και τόσο, με βάση και τα όσα είπε στους Δελφούς, ο διάλογος που έγινε στη συνέντευξη στο Mega με το κ. Ευαγγελάτο για τις γκρίζες οικονομικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την άρνησή του να δημοσιοποιήσει το «πόθεν έσχες» του, είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικός για το πώς αντιλαμβάνεται τα πράγματα ο άνθρωπος που θεωρεί ότι είναι έτοιμος για Πρωθυπουργός και στις επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνει κιόλας.

Ακολουθεί ο διάλογος όπως τον έδωσε στη δημοσιότητα το ίδιο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Στ. Κασσελάκης: «Δεν έχω προλάβει ο άνθρωπος να κάτσω κάτω να μαζέψω τρία πράγματα, τώρα βγήκα από το στρατόπεδο πριν από δυο εβδομάδες, στήνουμε ευρωεκλογές, μαζεύω όλα τα υλικά μου θα τα παρουσιάσω οικειοθελώς πολύ σύντομα, μαζί με τομές για τη διαφάνεια. Αλλά άλλο το να το κάνω οικειοθελώς και να δείξω ακριβώς πόσο έχω δουλέψει, τι ένσημα έχω από τον ιδιωτικό τομέα εκεί που δεν καταλαβαίνουν οι κυβερνώντες μας τι να κάνουν και άλλο να παριστάνουμε ότι εγώ έχω σκιές πάνω μου».

Ν. Ευαγγελάτος: «Οι σκιές, επειδή η πολιτική έχει αυτό το κομμάτι, τις διώχνει κανείς…»

Στ. Κασσελάκης: «Δεν είναι ενδιαφέρον ότι στο ίδιο φιλοκυβερνητικό Μέσο που έστειλαν το συρτάρι για τις εταιρείες μου, έστειλαν και τα ηχογραφικά της μονταζιέρας των Τεμπών; Δηλαδή δεν καταλαβαίνει ο Έλληνας πολίτης αυτό το οποίο βλέπει; Αυτό νομίζουν; Μας περνάνε όλους για πρόβατα».

Ν. Ευαγγελάτος: «Αν δώσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος, όλα τα στοιχεία, που κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει την ανάγκη να συλλέξει τίποτα, θα έπρεπε να είναι όλα διαθέσιμα άμεσα».

Στ. Κασσελάκης: «Μισό λεπτό. Εάν ξέρεις από επιχειρήσεις, καταλαβαίνεις ότι πρέπει να τα πακετάρεις αυτά. Ιδού οι φορολογικές δηλώσεις, ιδού τα bonus, ιδού οι τραπεζικοί λογαριασμοί, δεν είναι κάτι το οποίο το κάνεις στη ζωή σου κάθε μέρα. Μην κοροϊδευόμαστε τώρα».

Ν. Ευαγγελάτος: «Υπάρχει θέμα προστίμου το οποίο το είχατε πει στη συνέντευξή σας…»

Στ. Κασσελάκης: «Μου είναι τελείως αδιάφορο, αν υπάρχει. Να σου πω γιατί; Γιατί εγώ θα τηρήσω τον νόμο ό,τι και να κάνουμε και ό,τι και να είναι».

Ν. Ευαγγελάτος: «Πρόστιμο σημαίνει παραβίαση του νόμου».

Στ. Κασσελάκης: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί εκείνοι να παριστάνουν, να δημιουργήσουν μια κατάσταση».

Ν. Ευαγγελάτος: «Σήμερα οι εταιρείες αυτές έχουν μεταβιβαστεί, τα μερίδια των εταιρειών που υπάρχουν».

Στ. Κασσελάκης: «Εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα. Ήρθα εδώ στη χώρα μου να προσφέρω και να τηρήσω τον νόμο».

Ν. Ευαγγελάτος: «Πόσες ήταν αυτές οι εταιρείες; Σε πόσες εταιρείες είχατε συμμετοχή;»

Στ. Κασσελάκης: «Δεν είσαι ο λογιστής μου, δεν πρόκειται να σου απαντήσω».

Ν. Ευαγγελάτος: «Ωραία. Πόσες ήταν οι εταιρείες;»

Στ. Κασσελάκης: «Δεν έχω κάτσει να μετρήσω όλο το οργανόγραμμα των εταιρειών. Μία ήταν η μητρική εταιρεία, την οποία τη γνωρίζετε όλοι και μάλιστα από τις αγωγές που έχω καταθέσει».

Ν. Ευαγγελάτος: «Η OSIOS ήταν αυτή».

Στ. Κασσελάκης: «Όχι, η OSIOS ξέρεις τι διεύθυνση είχε; Το διαμέρισμά μου στο Μαϊάμι. Στην Αμερική έτσι έχουν οι άνθρωποι τις επενδύσεις τους, για πολλούς λόγους».

Ν. Ευαγγελάτος: «Η μητρική εταιρεία ποια είναι;»

Στ. Κασσελάκης: «Είναι Tiptree Marine που υπήρχε στο χρηματιστήριο».

Ν. Ευαγγελάτος: «Τα αστακοκάραβα».

Στ. Κασσελάκης: «Όλα ήταν μέσα εκεί. Δηλαδή είναι έγγραφα τα οποία είναι στα χρηματιστήρια, είναι δημόσιες εταιρείες. Τι να κάνουμε; Αυτός ο νόμος είναι σαν να λέει ότι «μπορεί να είσαι απόδημος μεν, αλλά δεν επιτρέπεται να έχεις πετύχει στο εξωτερικό, να έχεις επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό και να έρθεις στην Ελλάδα. Θέλουμε μόνο την ψήφο σου. Δεν θέλουμε την αυτάρκειά σου, την αυτονομία σου». Και μάλιστα έχει ενδιαφέρον ότι ο κ. Μητσοτάκης με είπε “εισαγόμενο αρχηγό”».

Ν. Ευαγγελάτος: «Αυτό ισχύει για όποιον πολιτεύεται».

Στ. Κασσελάκης: «Μισό λεπτό, αλλάξαμε τον νόμο για να υπάρχουν απόδημοι στα ψηφοδέλτια Επικρατείας. Σωστά;»

Ν. Ευαγγελάτος: «Ναι».

Στ. Κασσελάκης: «Δεν άλλαξε ένας προηγούμενος νόμος, τότε που δεν υπήρχε η πρόβλεψη γι’ αυτό. Άρα τι είμαστε; Είμαστε απλά μαριονέτες στα ψηφοδέλτια; Είναι μόνο όποιος είναι καθηγητής πανεπιστημίου από το εξωτερικό που μπορεί να είναι στα ψηφοδέλτια; Ένας επιχειρηματίας από το εξωτερικό δεν μπορεί να είναι στα ψηφοδέλτια, όπως είναι ο επιχειρηματίας στην Ελλάδα; Δεν είναι ρεαλιστικός αυτός ο νόμος με αυτή τη λογική και η Νέα Δημοκρατία είχε πέντε χρόνια να τον αλλάξει και δεν το έκανε».

Ν. Ευαγγελάτος: «Ναι, αλλά εδώ μας μιλάει για τον επικεφαλής κόμματος».

Στ. Κασσελάκης: «Μιλάει και για άλλες κατηγορίες, δεν είναι μόνο για τον επικεφαλής κόμματος. Και μάλιστα θα σου πω αυτό που έχει ενδιαφέρον για το “εισαγόμενος αρχηγός” που με είπε ο πρωθυπουργός, καλά, είναι δυνατό να μιλάει έτσι για την ομογένεια; Τι είμαστε εισαγόμενες ψήφοι; Μόνο αυτό θέλει; Και να σου πω κάτι; Εάν οι ντόπιες ιδέες…»

Ν. Ευαγγελάτος: «Γιατί το λέτε αυτό για την ομογένεια; Αυτό ελέχθη από ένα πολιτικό σε έναν άλλο πολιτικό, δεν πήγαινε σε όλη την ομογένεια».

Στ. Κασσελάκης: «Για ποιο λόγο είμαι εισαγόμενος; Γιατί προέρχομαι από την ομογένεια. Αυτό που λέει και υπονοεί, είναι ότι είμαι αμερικανάκι και ότι αυτός είναι ο ντόπιος, ο Ελληναράς, αυτός ο οποίος καταλαβαίνει τι γίνεται στην Ελλάδα και εγώ είμαι ο ξένος».

Σε κάθε περίπτωση η συνέντευξη του κ. Κασσελάκη δεν πέρασε ασχολίαστη, κυρίως από τα άλλα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης: Η μεν Χαριλάου Τρικούπη ρώτησε με νόημα αν είναι τόσο πετυχημένος επιχειρηματίας  και δεν φοβάται τίποτα «γιατί αρνείται να δηλώσει σε πόσες εταιρείες συμμετείχε και να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες του πριν από τις ευρωεκλογές;», ενώ η Νέα Αριστερά επεσήμανε την ειρωνεία να έχει αγοράσει ένα τόσο ακριβό διαμέρισμα και την ίδια στιγμή να μιλά για τις δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες στην Αθήνα της στεγαστικής κρίσης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...