152
Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την προσέλευσή του στον Αρειο Πάγο για την κατάθεση | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Πολύωρη κατάθεση Λοβέρδου για τη Novartis

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2020, 19:02
Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την προσέλευσή του στον Αρειο Πάγο για την κατάθεση
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Πολύωρη κατάθεση Λοβέρδου για τη Novartis

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2020, 19:02

Στην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου που ερευνά την υπόθεση της Novartis κατέθεσε σήμερα Δευτέρα ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.

Η πολύωρη κατάθεση (που έφτασε τις 6,5 ώρες) έγινε ενώπιον της ανακρίτριας χωρίς την παρουσία της εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου και αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου, μετά την κατά πλειοψηφία (3-2) απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ότι ο εισαγγελέας δεν μπορεί να υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες και κατηγορούμενους.

Στην περίπου 20σέλιδη κατάθεσή του ο κ. Λοβέρδος επικεντρώθηκε στην κατηγορία του δόλου στην υπόθεση της Novartis, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις της ανακρίτριας.

Κατά την έξοδό του από τον Αρειο Πάγο, ο πρώην υπουργός δήλωσε:

«Επραξα το καθήκον μου ως όφειλα απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τον ελληνικό λαό στους θεσμούς της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.

Φεύγω πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η κυρία ανακρίτρια ήξερε πάρα πολύ καλά το φάκελο. Η γνώση της στα στοιχεία του φακέλου ήταν καταπληκτική».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...