547
Ενδεικτικό της ασφάλειας που ένιωθαν οι κατηγορούμενοι είναι το γεγονός ότι έκαναν επίδειξη ισχύος μέσα από τα social media | Καθημερινή

Πολυτεχνειούπολη: Ντοκουμέντα και διάλογοι από τη δράση των συμμοριών

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2022, 18:41
Ενδεικτικό της ασφάλειας που ένιωθαν οι κατηγορούμενοι είναι το γεγονός ότι έκαναν επίδειξη ισχύος μέσα από τα social media
|Καθημερινή

Πολυτεχνειούπολη: Ντοκουμέντα και διάλογοι από τη δράση των συμμοριών

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2022, 18:41

Νέα στοιχεία καθώς και φωτογραφίες – ντοκουμέντα από τη δράση των συμμοριών που διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου ήρθαν στο φως την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στη δικογραφία που συντάχθηκε για την υπόθεση περιγράφεται καρέ καρέ το modus operandi που ακολουθούσαν οι συμμορίες για την προετοιμασία των χτυπημάτων τους και για να καταφέρνουν να «ξεγλιστρούν» από τις Αρχές:

«Αφετηρία για τον σχεδιασμό και την έναρξη των ένοπλων ληστειών αλλά και για τον επιμερισμό και τη διακίνηση ναρκωτικών αποτελούσε ο χώρος των φοιτητικών εστιών της Πανεπιστημιούπολης, όντας ορμητήριο όπου αποθήκευαν τόσο τα κλοπιμαία, όσο και τον οπλισμό και τις ναρκωτικές ουσίες. Επιπλέον στάθμευαν έξωθεν της εστίας της Πανεπιστημιούπολης τα “δραστικά” οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την διάπραξη των έκνομων δραστηριοτήτων, πολλά εκ των οποίων ήταν κλεμμένα. Ο χώρος της Πανεπιστημιούπολης δεν αποτελούσε μόνο αφετηρία αλλά και μέρος διαφυγής, καθόσον οι κατηγορούμενοι κατέφευγαν εκεί για την αποφυγή της σύλληψής τους».

Για την ασφάλειά τους, μάλιστα, στις εισόδους και στους περιμετρικούς χώρους των εστιών είχαν εγκαταστήσει άτυπο «face control» το οποίο εφάρμοζαν ένοπλα μέλη των συμμοριών ελέγχοντας όποιο άτομο είτε δεν γνώριζαν, είτε θεωρούσαν ύποπτο, χωρίς να διστάζουν ακόμα και να προτάσσουν όπλα προκειμένου να τους επιδείξουν τα στοιχεία ταυτότητάς τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το οποίο υπογράφουν ο Γιάννης Σουλιώτης και ο  Παναγιώτης Βλαχουτσάκος.

Ενδεικτικό, άλλωστε, της ασφάλειας που ένιωθαν οι κατηγορούμενοι –στους οποίους αποδίδεται η συμμετοχή σε 27 ένοπλες ληστείες και δύο κλοπές, ενώ περιγράφονται από την αστυνομία ως κακοποιοί με βαρύ ποινικό μητρώο, καθώς ορισμένοι απ’ αυτούς την περίοδο 2011 – 2012 φέρεται να είχαν ανάμιξη σε φονικές συμπλοκές, βιασμούς κ.ά.– είναι το γεγονός ότι έκαναν επίδειξη ισχύος μέσα από τα social media.

Η πρώτη ληστεία στην οποία φαίνεται να εμπλέκονται οι συμμορίες είναι αυτή που έγινε στις 11 Ιουνίου του 2021 όπου πέντε μέλη αυτής εισήλθαν σε μίνι μάρκετ που βρίσκεται επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στην Καισαριανή και προτάσσοντας δύο όπλα αφαίρεσαν χρήματα καθώς και κούτες με τσιγάρα, προσέθεσε η Καθημερινή.

Από την πρώτη ληστεία στην οποία φαίνεται να εμπλέκονται οι συμμορίες | Πηγή: Καθημερινή

Το επόμενο χτύπημα έγινε 14 ημέρες μετά με στόχο πάλι ένα μίνι μάρκετ στου Ζωγράφου: Με την απειλή πυροβόλου όπλου δύο μέλη της συμμορίας αφαίρεσαν 260 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Για την επικοινωνία τους τα μέλη των συμμοριών χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές. Στις παρακάτω φωτογραφίες, που εξασφάλισε η εφημερίδα, αποτυπώνεται ενδεικτικά μέρος των επικοινωνιών που είχαν οι οποίες αφορούσαν σε ναρκωτικά κ.α.

Στις παραπάνω φωτογραφίες αποτυπώνεται συνομιλία κατά την οποία ένα μέλος των συμμοριών ζητά από έτερο μέλος να του βγάλει «λίγο», εννοώντας μικρή ποσότητα ναρκωτικής ουσίας. Η απάντηση είναι ότι θα του βγάλει ένα «ολόκληρο» | Πηγή: Καθημερινή

Υπενθυμίζεται ότι στην δίωξη που άσκησε την Τετάρτη ο εισαγγελέας στους 23 από τους 32 συλληφθέντες κατά την μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούοπολης Ζωγράφου περιλαμβάνονται σωρεία αδικημάτων πολλά εκ των οποίων σε βαθμό κακουργήματος.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες που ανά περίπτωση απήγγειλε ο αρμόδιος εισαγγελέας στους συλληφθέντες το αφορούν τα εξής αδικήματα:

  • Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία)
  • Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής
  • Ληστεία
  • Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη
  • Αντίσταση κατά της Αρχής
  • Απείθεια
  • Παράβαση του νόμου περί όπλων (πλημμεληματική και κακουργηματική)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...