224
Οι παίκτες της εθνικής μας, ένα κουβάρι, πανηγυρίζουν το χρυσό μετάλλιο εντός της πισίνας | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πόλο: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική Ομάδα Νέων

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2019, 18:49
Οι παίκτες της εθνικής μας, ένα κουβάρι, πανηγυρίζουν το χρυσό μετάλλιο εντός της πισίνας
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πόλο: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική Ομάδα Νέων

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2019, 18:49

Με το χρυσό μετάλλιο θα επιστρέψει στην Ελλάδα η Εθνική ομάδα πόλο των νέων ανδρών, αφού κατάφερε να επικρατήσει έναντι της Σερβίας στον τελικό του παγκοσμίου με 6-4, παραμένοντας στην κορυφή του κόσμου.

Το σκορ άνοιξε στα δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου με τους Γκιουβέτση και Αλαφράγκη με ισάριθμα πέναλτι.

Οι Σέρβοι βρήκαν τα ελληνικά δίχτυα για πρώτη φορά στη δεύτερη περίοδο, με τους Έλληνες διεθνείς όμως να μην αφήνουν περιθώρια στους αντίπαλους για ισοφάριση, κάνοντας το 1-3.

Στο τρίτο οκτάλεπτο φάνηκε ξεκάθαρα πως οι άμυνες και των δύο ομάδων ήταν πολύ καλές και δύσκολα θα γινόταν ανατροπή στο σκορ.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με γκολ του Τσβέτκοβιτς όμως οι Έλληνες αντέδρασαν καλά και απάντησαν για να γίνει το 2-4, με τους Σέρβους να ανεβαίνουν για να μειώσουν τη διαφορά στο ένα γκολ (4-5).

Η Εθνική δεν άφησε περιθώρια, όμως, για ήττα και διαμορφώνοντας το τελικό 6-4 για να παραμείνει στην κορυφή του κόσμου.

Ο σημερινός τελικός, ήταν ο 30ος για την ελληνική υδατοσφαίριση, από το 1997, σε κορυφαίες διοργανώσεις, με την Ελλάδα να πανηγυρίζει το 15ο της χρυσό έχοντας κατακτήσει άλλα 15 αργυρά μετάλλια.

Οκτάλεπτα: 2-0, 1-1, 0-0, 3-3

Ελλάδα (Τέο Λοράντος): Μιτράκης, Καλογερόπουλος, Αλαφράγκης 2, Γκιουβέτσης 2, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου, Κάκαρης 1, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος, Γονιωτάκης, Δαλμάρας.

Κροατία (Ούρος Στεβάνοβιτς): Γκαβρίλοβιτς, Μπράνκοβιτς 1, Μπαράτς, Νέσιτς, Στανόγιεβιτς 1, Μίτροβιτς, Βούτσινιτς, Τσβέτκοβιτς 1, Μαρτίνοβιτς, Σουλτς, Πλγιέβαντσις, Ράντοβιτς 1, Μίσοβιτς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...