435
Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου πανηγυρίζει - η Εθνική Ελλάδος είναι πρώτη στον όμιλο | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Πόλο: Η Εθνική Ελλάδας «βύθισε» και τις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2021, 08:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/08/2021, 09:08
Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου πανηγυρίζει - η Εθνική Ελλάδος είναι πρώτη στον όμιλο
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Πόλο: Η Εθνική Ελλάδας «βύθισε» και τις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2021, 08:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/08/2021, 09:08

Νίκησε τους θρυλικούς Ούγγρους, ήρθε ισόπαλη με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, έκαμψε τους γηπεδούχους Ιάπωνες, σάρωσε τη Νότια Αφρική, «βύθισε» και τους Αμερικανούς! Αυτή η Εθνική πόλο δικαιούται να έχει βλέψεις για ψηλά, πολύ ψηλά!

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ολοκλήρωσε όχι μόνο αήττητη τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων αλλά και πρώτη. Το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης κέρδισε με εμφατικό τρόπο (14-5) τις ΗΠΑ, σφράγισε την πρόκριση στα προημιτελικά και, όπως είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός έφτασε στο παιχνίδι χιαστί με αυτοπεποίθηση.

Ο Θοδωρής Βλάχος την ώρα του αγώνα με τις ΗΠΑ – στον πάγκο της Εθνικής όλοι χαμογελούν (REUTERS/Gonzalo Fuentes)

«Είναι ένα παιχνίδι όλο το τουρνουά, χάνεις και παίζεις για τις (θέσεις) 5-8, κερδίζεις και διεκδικείς μετάλλιο» εξήγησε ο κ. Βλάχος για το ματς των προημιτελικών, την ώρα που περίμενε το αποτέλεσμα του αγώνα Σερβία – Μαυροβούνιο στον άλλο όμιλο, ο νικητής του οποίου θα τεθεί απέναντι στην εθνική μας ομάδα την προσεχή Τετάρτη.

Ο αγώνας με τις ΗΠΑ ήταν μια εύκολη διαδικασία για την Ελλάδα, που από την πρώτη περίοδο πήρε το προβάδισμα με τρία γκολ διαφορά και με εξαίρεση ένα σημείο –στο 6-4 στην αρχή της τρίτης περιόδου– δεν ένιωσε να απειλείται από τους Αμερικανούς.

«Εχουμε δύο μέρες να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε» είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, εν όψει του προημιτελικού, ζητώντας από τους παίκτες του να μην παρασυρθούν από το αποτέλεσμα του αγώνα Σερβία – Μαυροβούνιο και την εικόνα των ηττημένων Μαυροβούνιων (έχασαν 13-6) που θα βρεθούν απέναντι στην Εθνική μας.

Τα οκτάλεπτα των αγώνα με τις ΗΠΑ: 4-1, 2-2, 5-2, 3-0

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Σκουμπάκης (περιφέρεια), 2-0 Φουντούλης (περιφέρεια), 2-1 Μπόουεν (π.π.), 3-1 Γενηδουνιάς (κόντρα), 4-1 Φουντούλης (περιφέρεια), 5-1 Βλαχόπουλος (πέναλτι), 5-2 Στίβενσον (π.π.), 6-2 Αργυρόπουλος (π.π.), 6-3 Ομπερτ (φουνταριστός), 6-4 Ιρβινγκ (περιφέρεια), 7-4 Γενηδουνιάς (πέναλτι), 8-4 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 9-4 Αργυρόπουλος (φουνταριστός), 9-5 Ομπερτ (φουνταριστός), 10-5 Γενηδουνιάς (π.π.), 11-5 Φουντούλης (κόντρα), 12-5 Γενηδουνιάς (π.π.), 13-5 Κολόμβος (φουνταριστός), 14-5 Φουντούλης (π.π.).

Η εθνική είχε 4/7 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 2 στην κόντρα.

Οι ΗΠΑ είχαν 2/14 με παίκτη παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Δερβίσης (5΄09΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου), ο Σκουμπάκης (6΄01΄΄ πριν το τέλος του αγώνα) και ο Αργυρόπουλος (3΄08΄΄ πριν τη λήξη του ματς).

Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Τσβαρτ (Ολλανδία)

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβας, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Χούπερ, Βάβιτς, Ομπερτ 2, Ντάουμπε, Τσούπιντο, Χάλοκ, Γούντχεντ, Μπόουεν 1, Στίβενσον 1, Σμιθ, Ιρβινγκ 1, Χόλαντ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...