684
Αριστερά, η Λι Κέρτις όπως εμφανίζεται στην αφίσα της νέας ταινίας της. Δεξιά, χαιρετά το πλήθος στο Μόστρα της Βενετίας | CreativeProtagon/Reuters

Τζέιμι Λι Κέρτις: Ο πατέρας-φάντασμα και ο γιος που έγινε κόρη

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2021, 21:05
Αριστερά, η Λι Κέρτις όπως εμφανίζεται στην αφίσα της νέας ταινίας της. Δεξιά, χαιρετά το πλήθος στο Μόστρα της Βενετίας
|CreativeProtagon/Reuters

Τζέιμι Λι Κέρτις: Ο πατέρας-φάντασμα και ο γιος που έγινε κόρη

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2021, 21:05

Είναι αντικομφορμίστρια, ευφυής και ταλαντούχα, με ανδρόγυνη γοητεία και επιβλητική παρουσία. Είναι επίσης κόρη δύο θρύλων του κινηματογράφου, του Τόνι Κέρτις και της Τζάνετ Λι του «Psycho», η κραυγή της οποίας κάτω από το ντους κατέστη διάσημη όσο και η Κραυγή του Μουνκ. 

Η Τζέιμι Λι Κέρτις έφτασε στο Λίντο της Βενετίας ξυπόλυτη, με τα παπούτσια της στο χέρι και με γκρίζα μαλλιά. Στην κινηματογραφική Μόστρα της Γαληνοτάτης η 62χρονη αμερικανίδα ηθοποιός έδωσε το παρών για δύο λόγους: καταρχάς για να παραλάβει τον τιμητικό Χρυσό Λέοντα για τη συνολική προσφορά της στην 7η τέχνη αλλά και για παρακολουθήσει την πρεμιέρα του «Halloween Kills», του νέου έργου (εκτός διαγωνιστικού τμήματος) του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν με πρωταγωνίστρια, φυσικά, την ίδια. 

Συνομιλώντας, ωστόσο, με τον Βαλέριο Καπέλι της Corriere della Sera, η Τζέιμι Λι Κέρτις, αναφέρθηκε αρχικά στην κόρη της Ρούμπι η οποία κάποτε ήταν ο Τόμας. Κάνοντας λόγο για μία μεταμόρφωση, η Κέρτις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε τον περασμένο Ιούλιο, αποκάλυψε πως μαζί με τον σύζυγό της, τον σεναριογράφο, σκηνοθέτη και ηθοποιό Κρίστοφερ Γκεστ, παρακολουθούσαν «με θαυμασμό και υπερηφάνεια τον γιο τους να γίνεται η κόρη τους»Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου ενώ κατά τη συζήτησή της με τον ιταλό δημοσιογράφο η Κέρτις επιβεβαίωσε ότι του χρόνου θα εκτελέσει χρέη κουμπάρας στον γάμο της 25χρονης Ρούμπι με τον εκλεκτό της καρδιάς της. 

«Επρόκειτο για αναγέννηση;», την ρώτησε ο δημοσιογράφος, αναφερόμενος στην κόρη της. «Όλοι αναγεννιόμαστε κάθε μέρα. Ο νους μου αλλάζει διαρκώς. Η ζωή είναι μία διαρκής μεταμόρφωση», απάντησε εκείνη. Όσον αφορά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μαζί με τον σύζυγό της κατά την περίοδο που το παιδί τους αναζητούσε την πραγματική του ταυτότητα, η Κέρτις ανέφερε το αυτονόητο. «Δεν πρόκειται για τη δική μου ζωή αλλά για τη ζωή της Ρούμπι. Εγώ είμαι η μητέρα και ομορφιά του να είσαι γονιός έγκειται στο να στηρίζεις και να προστατεύεις τα παιδιά σου. Θα είμαι πάντα με το μέρος της. Πιστεύω πως είμαι μία καλή μητέρα»

Μιλώντας για γονείς η Λι Κέρτις ρωτήθηκε και για τη σχέση της με τον Τόνι Κέρτις, τον πατέρα της. «Πρακτικά δεν τον γνώρισα. Πήρε διαζύγιο όταν ήμουν τριών χρονών και αμέσως μετά απέκτησε άλλα δύο παιδιά. Εάν υπέφερα λόγω της απουσίας του; Όχι, καθόλου. Ήταν η μητέρα μου αυτή που με μεγάλωσε»,ανέφερε σχετικά.

Reuters/Yara Nardi

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Βενετία, η  βασίλισσα των ταινιών τρόμου – εξ oυ και ο τίτλος «scream queen» που εξακολουθεί να κατέχει – αποκάλυψε πως πρόκειται για έναν είδος ταινιών που δεν της αρέσει καθόλου. Σχολιάζοντας τη δήλωσή της, η Κέρτις εξήγησε πως «το θέμα δεν είναι ότι δεν μου αρέσει, μην είστε τόσο ευγενικός, το απεχθάνομαι το είδος. Αλλά μου προσέφερε τη ζωή, οι λάτρεις των ταινιών τρόμου είναι μοναδικοί. Και χάρη σε αυτό βρίσκομαι εδώ στο Λίντο για πρώτη φορά με μία ταινία. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για τον χαρακτήρα μου, την Λόρι Στρόουντ. Την υποδύομαι εδώ και 43 χρόνια, δεν νομίζω να υπάρχουν στον κινηματογράφο άλλοι ρόλοι με τόσο μεγάλη διάρκεια»είπε. 

Η Τζέιμι Λι Κέρτις πρώτη φορά υποδύθηκε τη Λόρι Στρόουντ το 1978, πρωταγωνιστώντας στο «Halloween» του Τζον Κάρπεντερ, συμμετέχοντας στη συνέχεια σε πέντε από τα πολλά σίκουελ της ταινίας. Από τότε πέρασαν πολλές δεκαετίες και όπως άλλαξε η Τζέιμι Λι Κέρτις «έτσι άλλαξε και η Λόρι, εξωτερικά και εσωτερικά. Η οργή της συμπίπτει με την οργή των γυναικών που υφίστανται τραύματα και βία. Ο Τζον Κάρπεντερ είναι ο μέντοράς μας και ο συνθέτης των μουσικών επενδύσεων: το γνωρίζατε ότι είχε ένα ροκ συγκρότημα και πως άρχισε την καριέρα του ως μουσικός πριν γίνει σκηνοθέτης; Η Λόρι έχει μία κόρη και μία εγγονή. Νομίζει πως έχει σκοτώσει τον Μάικλ Μάγιερς, τον ψυχασθενή με την άσπρη μάσκα του απέδρασε από το νοσοκομείο και από τότε την καταδιώκει διαρκώς. Τα ίχνη αίματος είναι διάσπαρτα σε ολόκληρη την πόλη. Αυτή είναι η δεύτερη ταινία της τριλογίας του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν», σημείωσε η Κέρτις.  

Αναφορικά με τον Χρυσό Λέοντα, με τον οποίο την τίμησε το βενετσιάνικο φεστιβάλ κινηματογράφου, η Κέρτις παραδέχτηκε πως «είναι δύσκολο ένα βραβείο για το σύνολο της καριέρας, απονέμεται όταν αυτή τερματίζεται. Εγώ αισθάνομαι πιο δημιουργική σε σχέση με το παρελθόν. Αλλά αποτελεί τιμή για μένα και είμαι ευγνώμων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...