451
|

“The muppets”

Avatar Πάνος Κοκκίδης 8 Φεβρουαρίου 2012, 06:36

“The muppets”

Avatar Πάνος Κοκκίδης 8 Φεβρουαρίου 2012, 06:36

Γεια σας και χαρά σας μάπετς της δεύτερης νεότητάς μου. Ειλικρινά σας είχα πεθυμήσει πολύ. Κι όταν έμαθα πως μπήκε μπροστά η παραγωγή σας, είχα ευχαριστηθεί πολύ. Ως εκεί η χαρά μου όμως!

Μια όχι καλά ξαναζεσταμένη μακαρονάδα όπου περίσσεψε το βούτυρο και ακόμα κολλάει εκνευριστικά στη γλώσσα. Δεν είμαι βέβαια ο απολύτως αρμόδιος μαπετολόγος για να κρίνω ή να κατακρίνω το φιλμ αυτό. Κι άλλωστε γιατί να το κατακρίνεις; Είδα τόσους πολλούς να περνάνε καλά κατά τη διάρκεια της προβολής που θεωρώ ότι και να πω μια κουβέντα παραπάνω για την επιστροφή – αρπαχτή του διάσημου show στις οθόνες, δεν θα βλάψει ούτε την ταινία, ούτε τα νεύρα των θαυμαστών αυτής της λαμπερής σειράς που έγινε διάσημη και πετυχημένη όσο καμία άλλη την εποχή της.

Στην υπόθεση, υποτίθεται πως τα μάπετς θα σώσουν το στούντιο τους από τις ορέξεις κάποιου πετρελαιά παύλα κτηματομεσίτη. Και γι αυτό θα κάνουν ένα τηλεμαραθώνιο να μαζέψουν λεφτά και να αγοράσουν αυτοί το στούντιο. Δηλαδή αν σας  έλεγα αυτή την ιδέα σεναρίου για τα μάπετς ακόμα και πριν 10 χρόνια, θα με είχατε πάρει με τις μάπες. Δεν μπορώ να καταλάβω καθόλου τα στούντιο και τις προτιμήσεις τους. Τόσο ντεμοντέ, τόσο, απ’ τα σίγουρα; Θα πρέπει αυτή η υπόθεση να υπάρχει τουλάχιστον σε πενήντα παραλλαγές στο σινεμά και την τηλεόραση. Και καλά να την γυρίσει κάποιος άλλος, τα Μάπετς που υποτίθεται ότι ήταν στην αιχμή του χιούμορ… Τέλος πάντων.

Η ταινία πάει σιγά σιγά κι απ τα σίγουρα σαν ένα μιούζικαλ που στοιχηματίζω (αν δεν έγινε κιόλας) ότι θα πάρει τους δρόμους τάχιστα για τα διάφορα Badmington ανά την υφήλιο. Μόνο που εκεί δεν θα υπάρχουν και τα σελέμπριτυ που πλαισιώνουν την ταινία όπως πχ ο μαϊντανός Γούπι Γκόλντμπεργκ, Μίκυ Ρούνεϋ, Αλαν Αρκιν κι άλλοι αντιπαθητικοί του αυτού μήκους κύματος.  Όμως θα υπάρχει ο Γουώλτερ ένα καινούργιο Μάπετ που με όλα τα υπόλοιπα σχηματίζει αυτή την παρέα που μπορεί να ξετρελάνει στα καλύτερά του μικρούς και μεγάλους.

H υποδοχή που έγινε στην ταινία από κοινό και κριτικούς ήταν θριαμβευτική.  Όλοι ένοιωσαν λίγο παιδιά και τα παιδιά το καταδιασκέδασαν. Αξίζει τον κόπο να γνωρίσετε τα μάπετς στη νεώτερη γενιά παιδιών ανιψιών κλπ . Η ταινία είναι σχεδιασμένη για μικρούς και μεγάλους που λένε. Τώρα όσοι έχετε σημαδέψει λίγο τη νεότητά σας με αυτό το στυλ χιούμορ, αυτό το σόου, θα σας ανακαλέσει κάποιες μνήμες που πιθανώς να είναι κάπως πικρές.  Τι να κάνουμε είμαστε ευαίσθητοι άνθρωποι…

Το περίφημο “Ιt’s time to put your makeup” που περίμενα πως και πως το άκουσα κάπως αργά. Ίσως αυτό μoυ έδωσε κουράγιο να διασχίσω με φοβερή βροχή την Κοραή, μέχρι το metro.

*Η ταινία "The muppets" παίζεται τώρα στους κινηματογράφους. Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News