340
|

Στο Χοροστάσιο

Avatar Νίκος Κακαρίκας 1 Απριλίου 2012, 03:20

Στο Χοροστάσιο

Avatar Νίκος Κακαρίκας 1 Απριλίου 2012, 03:20

Η έκτακτη μεταμεσονύχτια βόλτα στο Χοροστάσιο, αποφασίστηκε επειδή οι djs θα έπαιζαν stoner rock. Δεν μπορώ να πω. Καλά περάσαμε. Ένα παράπονο μόνο για τους djs: η συντριπτική πλειοψηφία των κομματιών που έπαιξαν ήταν παραγωγής δεκαετίας 1990.

ΟΚ, κατανοητό να σετάρεις ένα μουσικό πρόγραμμα που πρέπει να παίξουν τα “απολύτως” απαραίτητα. Να κουνήσεις περισσότερο τον κόσμο με τα κλασικά του είδους. Kyuss, Fu Manchu, QOTSA, Karma to Burn κλπ. Κατανοητό και έξυπνο επίσης, να είσαι λίγο πιο “ανοιχτός” και να παίξεις Tool, Motorhead κ.α. που δεν εμπίπτουν στο είδος. Το stoner rock, αν και οι ταμπέλες είναι πλέον αποπροσανατολιστικές, είναι τόσο ευρύ σε ρυθμό και συνθετική προσέγγιση, που σαν “ταμπέλα” χωράει από τους Down μέχρι τους Masters of Reality. Μπορείς πραγματικά να παίξεις δεκάδες μπάντες, παλιές αλλά και σύγχρονες.

Tα ροκ μπαρ δεν πρέπει να θυμίζουν μπαρ ή πίστα όπου ακούμε τα ίδια και τα ίδια κλασικά λαϊκά και ρεμπέτικα κομμάτια. Για κακή μας τύχη, η παραγωγή των σύγχρονων λαϊκών κομματιών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, εμπίπτει λίαν επιεικώς στο pop σκυλάδικο. Αναγκαστικά, ένας dj ή μια ορχήστρα θα παίξει κομμάτια από τη δεκαετία του 80 και κάτω.

Για καλή μας τύχη στο σύγχρονο rock, υπάρχουν εκατοντάδες μπάντες που δημιουργούν εξαιρετικές μουσικές. Δεν ανακαλύπτουν τον τροχό αλλά κυκλοφορούν δίσκους γεμάτους φρεσκάδα, πάθος, δύναμη, ρυθμό και μελωδία. Μουσικές, τις οποίες άνετα εντάσσεις στον ευρύτερο χώρο stoner. Baroness, Tia Carrera, Blood of the Sun, Fatso Jetson, Lonely Kamel, Sienna Root, Earthless, Graveyard, Colour Haze, Mother Unit, Wiht, Samsara Blues Experiment, Agnes Veins, Planet of Zeus, Kylesa, Earth, Bison B.C., Ancestors, Doomriders, Weedeater, Monkey3, Behold! The Monolith, Hydromedusa, Elder, Clagg kλπ κλπ. Η λίστα είναι πραγματικά ατελείωτη.

Δεν το παίζω έξυπνος ή παντογνώστης. Είμαι 38 ετών. Ειλικρινά, έχω βαρεθεί να ακούω από τα 18 μου τα ίδια και τα ίδια. Όχι άλλο Children of the Grave ή άλλο Demon Cleaner. Δεν ζητάω πολλά, λίγο περισσότερο ευφάνταστο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα. Καταλαβαίνω, οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να ικανοποιείς τον κόσμο. Αλλά λίγη περισσότερη ποικιλία πάντα κάνει καλό.

Τέλος, στα θετικά της βραδιάς το καθαρό whiskey. Σπάνιο πράγμα στις ημέρες μας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News