409
|

Star Wars: πρώτο τρέιλερ, πρώτο λάθος

Avatar Πάνος Κοκκίδης 15 Ιανουαρίου 2015, 20:28

Star Wars: πρώτο τρέιλερ, πρώτο λάθος

Avatar Πάνος Κοκκίδης 15 Ιανουαρίου 2015, 20:28

Εδώ και μέρες, με πολύ καμάρι ανακοινώθηκε πως το πρώτο τρέιλερ-τίζερ του 7ου επεισοδίου της θρυλικής σειράς Star Wars είναι έτοιμο. Και όπως οι περισσότεροι επισκέφθηκα το site για να το απολαύσω. Η αλήθεια είναι πως δεn μου έκανε και τεράστια εντύπωση, αλλά είναι πάαααρα πολύ νωρίς για να εκφέρει κάποιος γνώμη.

Κάθε μέρα, συναντάω τον Σταύρο στο ασανσέρ της πολυκατοικίας την ώρα που πάει στο σχολείο. Δεν έχω πολλά κοινά με το 17χρονο παιδί, εκτός απ το βαριεστημένο βλέμμα που ρίχνει ο ένας στον άλλον κάθε πρωί που η καμπίνα του ασανσέρ σταματάει στον τρίτο, καθώς κατεβαίνω απ' τον πέμπτο  και μπαίνει μέσα ο Σταύρος. Σαν να έχουμε ραντεβού. Μισοκοιμισμένος αυτός, μισοαρπαγμένος εγώ. Με γυαλισμένη μοϊκάνα αυτός, με τη χωρίστρα μου εγώ. Κατάμαυρος αυτός με κουκούλα μισοανεβασμένη και μια κουρελιασμένη σχολική σάκα. Το μόνο κοινό μας σημείο είναι η τσάντες που κρέμονται απ' τον ώμο μας.

– Γιατί δεν την αλλάζεις ρε Σταυρούκο, του λέω.
– Μπα, φέτος τελειώνω, είναι πολύ αργά για δάκρυα. Εξάλλου την αγαπώ. Είμαστε συντροφιά έξι χρόνια.

Συνήθως δεν έχουμε να πούμε τίποτα με το αγόρι.

Περιμένουμε αμίλητοι να περάσουν οι τρεις όροφοι και το ασανσέρ να φρενάρει στο ισόγειο. Αυτός κοιτάζει τα σπορτέξ του κάτω στο πάτωμα κι εγώ στον καθρέφτη το παλιωμένο μου πανοφώρι με τη μικρή λαδιά λίγο πάνω απ' τη δεξιά τσέπη. Ούτε καν φαίνεται! Βγαίνουμε μέχρι τη εξώπόρτα, την οποία ανοίγει πρώτος όταν με δει να κουβαλάω μια πλαστική σακούλα με σκουπίδια. Προχθές είχα μεγάλα κέφια.

– Είδες το τρέιλερ του σταρ γουόρς, του είπα ξαφνικά.

Με κοίταξε με έκπληξη, λες και του είπα αν άκουγε Βέρντι στον ηλεκτρικό. 

-Ναι το είδα!
-Σου άρεσε;
-Εσάς;
-Έτσι κι έτσι.
-Έχει ένα λάθος, το είδατε;
-Λάθος; Έλα ρε που έκαναν λάθος οι Αμερικανοί στο πρώτο τρέιλερ. Τι λάθος έχει;
-Η κοπέλα στο εναέριο όχημα.
-Ε, τι έχει;
-Στο κοντινό της πλάνο, έχει στο δεξί της χέρι πάνω στο όχημα ένα σωλήνα, σαν εξάρτημα για να βάλει μπρος. Στο αμέσως επόμενο πλάνο, το γενικό, τη βλέπουμε να φεύγει, όμως σωλήνας δεν υπάρχει.
-Τι;
-Τα πλάνα είναι συνεχόμενα δεν είναι από άλλη δράση. Όμως η μανέτα με το γκάζι στο αριστερό της χέρι στο γενικό πλάνο έχει εξαφανιστεί. Δεν υπάρχει!

Πήγα στο γραφείο και έβαλα πάλι το τρέιλερ στο pc. Το είδα τρεις φορές. Έχει δίκιο ο νεαρός.

Πάει χάλασε ο κόσμος. Αν άρχισαν να κάνουν τέτοιες χοντράδες και στο Star Wars, η τρόικα να βάλει το χέρι της.

Δείτε το τρέιλερ με το λάθος στο 0.38"

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News