478
|

“Οι Απόγονοι”

Avatar Πάνος Κοκκίδης 27 Ιανουαρίου 2012, 07:24

“Οι Απόγονοι”

Avatar Πάνος Κοκκίδης 27 Ιανουαρίου 2012, 07:24

Μα το θεό δεν πίστευα πως ο Κλουνεϊ, τούτος ο κλόουν του αμερικανικού σινεμά θα μπορούσε να παίξει τόσο καλά. Να υποδυθεί τον πονεμένο και μετανοιωμένο πατέρα, τόσο επιτυχημένα και μάλιστα χωρίς να κρατάει ένα πιστόλι στο χέρι! Αυτός ο σκηνοθέτης ο Πεϊν, που είναι Έλληνας απ το Αγρίνιο αν δεν απατώμαι, τον έχει κάνει και ηθοποιό.

Τα πράγματα έχουν ως εξής:
Ο Ματ Κινγκ (Τζορτζ Κλούνεϊ), είναι ένας απόμακρος σύζυγος και πατέρας δύο κοριτσιών, μέχρι που ένα σοβαρό ατύχημα της γυναίκας του στις διακοπές της, τον βάζει σε μπελάδες. Μπροστά στο γεγονός του θανάτου, προσπαθεί με αδέξιο τρόπο να επανασυνδεθεί με τις μικρές κόρες του. Ταυτόχρονα παλεύει ν' αποφασίσει αν πρέπει να πουλήσει σε μια μεγάλη εταιρεία τη γη που έχει κληρονομήσει από την οικογένειά του, γη που θα μετατραπεί σε ιδιωτικά γήπεδα του γκολφ. Σημειολογικά η οικογένεια Κινγκ είναι ιδιοκτήτρια των τελευταίων παρθένων εκτάσεων που έχουν απομείνει στον τροπικό αυτό παράδεισο της Χαβάης.

Αντιμέτωπος με μια σύζυγο σε κώμα που θα πεθάνει, ο Ματ ψάχνει μόνος του να βρει τα πατήματα του πατέρα-σύζυγου και καταλαβαίνει πως ήταν ένας οικογενειάρχης χωρίς ουσιαστικά οικογένεια καθώς τα παιδιά του μεγάλωναν χωρίς αυτόν. Το τελικό χτύπημα θα είναι όταν μαθαίνει απ’ την κόρη του Αλεξάνδρα ότι η μητέρα της και γυναίκα του φυσικά, έκανε διακοπές συνοδευόμενη από τον εραστή της. Το γεγονός τον ταράζει συθέμελα κι αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι μαζί με τις κόρες του προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τον πρώην ερωτικό του αντίπαλο. Αυτό το ταξίδι θα τον βοηθήσει να γνωρίσει τον εαυτό του, να εκτιμήσει την κληρονομιά του και να ξαναχτίσει τις σχέσεις με τις  κόρες του. Να γίνει επιτέλους κανονικός πατέρας.  Σε αυτό το ταξίδι με τα τρία παιδιά (προστίθεται και ο αγαπημένος της μεγαλύτερης κόρης) ο Κλουνεϊ παίρνει πολλές απαντήσεις για τη ζωή. Μαθαίνει να προσαρμόζεται στα καινούργια δεδομένα της νεώτερης γενιάς, και να επικοινωνεί ουσιαστικά με τα παιδιά του όχι βλέποντας τηλεόραση μαζί τους, αλλά κάνοντας πράγματα μαζί τους. Κάτι που πάντα ήταν το ζητούμενο απ τους γονείς προς τα παιδιά και στη σημερινή εποχή περισσότερο από ποτέ. Ο Πέιν που προσωπικά με εκπλήσσει θετικά από ταινία σε ταινία, φτιάχνει ακόμα ένα κύριο Σμιτ, αλλά ηλικιακά είκοσι χρόνια πιο νωρίς. Ο ελληνικής καταγωγής βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης αποδεικνύεται πια μετρ στο να τσαλακώνει προσωπικότητες υπερδιασήμων ηθοποιών. Σ αυτή τη ταινία έχει κατορθώσει να σπρώξει τον Κλούνεϊ στην αγκαλιά του Best Actor Oscar και πάω στοίχημα ότι θα το πάρει γιατί έχει όλα τα προσόντα να συγκινήσει τον μέσο αμερικανό εκλέκτορα. Ήδη κέρδισε την υποψηφιότητα!

Αν αυτή η ταινία φοβάστε ότι θα σας γεμίσει πατρικές ενοχές, έχετε δικό να φοβάστε.

Πιθανότατα αυτό ήθελε να νιώσετε και ο Πέιν. Τελικά Οι Απόγονοι προσφέρουν μια παλέτα από ιστορίες που αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσουμε.

Η ταινία "Οι Απόγονοι" θα παίζεται από τις 26 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους. Δείτε το τρέηλερ εδώ.
 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News