465
|

Ο Sillyboy είναι stalker

Ο Sillyboy είναι stalker

Ο Sillyboy αφηγείται τις ιστορίες μας. Eίναι stalker κανονικός, γνήσιος. Μας παρατηρεί από μακριά, από την άκρη της πόλης όπου ζει, μας παρακολουθεί αθόρυβα, μας ακούει, τρυπώνει όπου θέλει αυτός, στο σπίτι και το κρεβάτι μας, στα όνειρα και τα σώματα μας.

Πρώτα όμως κρυφοκοιτάζει με σαρδόνιο χαμόγελο τη δική του θηλυκή πλευρά. Διασκεδάζει παλεύοντας να καταλάβει τα κορίτσια, προσπαθώντας για λίγο να μπει στη θέση τους. Αυτή είναι η πιο πρόσφατη εμμονή του, να νιώσει τι ζητούν τα κορίτσια. Ειδικά εκείνο που μένει τρεις ορόφους κάτω, το κορίτσι που δεν χάνει ευκαιρία να το χαζεύει κι ας τρέμει μην τον καταλάβει. Η πλήξη δίπλα στους ανιαρούς ενοίκους της πολυκατοικίας εξαφανίζεται όποτε εμφανίζεται εκείνη. Τη σκέφτεται και τη βλέπει στον ύπνο του. Μόνο που εκεί γίνεται ανόητος, τα κάνει μαντάρα συνεχώς κι εκείνη φεύγει κλαίγοντας. Για αυτό όταν ξυπνά χωρίς εκείνη να κοιμάται ήρεμη στο κρεβάτι του, την παραμονεύει στο ασανσέρ για να της τραγουδήσει πως εκείνη είναι το άλλο του μισό. Της ζητά να τον πιστέψει και της υπόσχεται πως θα γίνει καλύτερος. Της απλώνει το χέρι και την τραβά για να τη χορέψει. Τη στροβιλίζει στα χέρια του με αργές κινήσεις στα εύθραυστα βήματα που χορογραφεί το κανονάκι του. «Trick or treat» ρωτά το βαριεστημένο ζευγάρι του ορόφου της, πριν ορμήσει στο σαλόνι τους για να χορέψει μαζί της. Πριν την παρασύρει σε ακόμη μία στροφή. Μέχρι να τη ζαλίσει, να κλείσει τα μάτια της και να γύρει προς τα πίσω. Υποφέρει κάθε φορά για να την ξελογιάσει. Δεν τα παρατάει όμως. Ξανά και ξανά, επιμένει μέχρι να καταλήξει ξεδιάντροπα κάτω από τη φούστα της και πλάι σε μια υπόσχεση πως πάντα θα είναι εκεί όταν τον χρειάζεται.

«Όχι, όχι, κάνε πίσω, περίμενε, τώρα δεν είναι η ώρα», του ξεγλιστράει, τρέχει στο διαμέρισμά της και κλειδώνει την πόρτα πίσω της. Και πότε είναι η ώρα δηλαδή να σπαταλήσεις την αγάπη σου; Έπεσε πάλι με φόρα πάνω στον τοίχο που του ύψωσε και τώρα προσπαθεί να συνέλθει από το χτύπημα. Κι από την ντροπή. Το ζευγάρι που παρακολουθεί όλη τη σκηνή τον κοιτά με απορία. Ίσως και λύπηση. Τους ζητά συγνώμη και ανεβαίνει γρήγορα τα σκαλιά. Πρέπει να καθαρίσει το κεφάλι του. Επιστρέφει εκεί που βρίσκει τις πόρτες πάντα ανοιχτές. Εκεί που κάθε βάρος είναι ελαφρύτερο, εκεί που προσποιείται πως κρύβεται.

Οι πρώτες λέξεις μπαίνουν σε σειρά και σέρνουν πίσω την πρώτη μελωδία. «Whenever I feel sad I stalk her, I know it’s looking bad, don’t tell her…».

Η συνέχεια βρίσκεται στα δέκα τραγούδια του νέου, τρίτου άλμπουμ του Sillyboy με τίτλο «Stalker» που κυκλοφορεί στις 21 Μαΐου από την Klik Records. Το τέλος το αφήνει πάνω μας. Δικές μας είναι οι ιστορίες.

Ο Sillyboy θα παίξει live το Σάββατο 31 Μαΐου στο πάρτυ της Klik Records, στο Wesc Building, στην Πειραιώς 178 και Λαμίας 6.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News