630
|

Kovacs: «Απολαμβάνω το παρόν»

Γιώργος Μυζάλης Γιώργος Μυζάλης 19 Απριλίου 2015, 19:55

Kovacs: «Απολαμβάνω το παρόν»

Γιώργος Μυζάλης Γιώργος Μυζάλης 19 Απριλίου 2015, 19:55

Η χροιά της είναι καθηλωτική. Το πρώτο της single κυρίευσε τα ραδιόφωνα και στο άκουσμά του το μυαλό έπαιζε παιχνίδια. Ξάφνιασμα για μια ατμόσφαιρα γνώριμη και καινούργια ταυτόχρονα. Η μεγάλη επιτυχία της Kovacs στη χώρα μας με το «My love», ίσως εξηγείται επειδή συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο, το οικείο με το παράξενο, το πρωτότυπο με το κλασικό. Ακούγοντάς την να τραγουδάει, νιώθεις ότι την ξέρεις, ότι την έχεις ξανακούσει. Όμως, είναι καινούργια, φρέσκια, σημερινή. Και αυτή τη φρεσκάδα φέρνει στη χώρα μας. Πρώτα στην Αθήνα, την Παρασκευή 24 Απριλίου, στο Βοτανικός Stage (με support τους δικούς μας: Angelica Dusk, Greeklish Babylon και The Moka band) και έπειτα στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 25 Απριλίου, στο Principal Club Theater (με support τους: Lifelike Portrait και The Moka band και πάλι).

Ποιες είναι οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές στην προσέγγισή σου προς τη μουσική, ξεκινώντας από την εποχή της ανωνυμίας, μέχρι σήμερα που ταξιδεύεις ανά τον κόσμο παρουσιάζοντας τη δουλειά σου;
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τραγουδάω και χορεύω, τόσο στο σχολείο, όσο και στο σπίτι. Σαν έφηβη πρωτοξεκίνησα να τραγουδάω στοn δρόμο με φίλους και τώρα κάνω συναυλίες με τηn μπάντα μου, τους Strangers.

Σου λείπει η εποχή των δρόμων;
Απολαμβάνω τόσο πολύ το παρόν, που δεν μου λείπει καθόλου το παρελθόν.

Έχοντας στις αποσκευές σου ένα μεγάλο hit (My love), αγχώνεσαι για το επόμενο βήμα;
Παρότι έχουμε ξεκινήσει να πηγαίνουμε καλά στην Ευρώπη, ακόμα δεν έχει γίνει πολύ γνωστή η δουλειά μας. Το προσπαθούμε όμως (γέλια). Για την ακρίβεια, η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα, εκτός Ολλανδίας, όπου το My love έγινε γνωστό και αγαπήθηκε.

Το άλμπουμ που θα το περιλαμβάνει ολοκληρώθηκε; Είσαι ικανοποιημένη με το τελικό αποτέλεσμα;
Το άλμπουμ ολοκληρώθηκε και θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου στην Ελλάδα. Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς είμαι πολύ ευχαριστημένη με αυτό, αλλά επίσης έχουμε ξεκινήσει ήδη να γράφουμε τραγούδια για την επόμενη δουλειά.

Είσαι ευτυχισμένη με αυτό που κάνεις; Είναι ευτυχία το να ζει κανείς από τη μουσική και με τη μουσική;
Η μουσική είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου και λατρεύω κάθε μέρα που παίζω ζωντανά ή που γράφω ένα καινούργιο τραγούδι.

Εκτός από τα live που θα κάνεις στη χώρα μας, θα έχεις καθόλου χρόνο να τη γνωρίσεις; Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να κάνεις κατά τη διάρκεια της παραμονής σου;
Θα ήθελα πάρα πολύ να περιηγηθώ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά δυστυχώς το πρόγραμμά μου είναι πολύ πιεσμένο και πιθανότατα δεν θα έχω χρόνο. Θέλω να επιστρέψω όμως κάποια άλλη στιγμή για να μπορέσω να επισκεφτώ όλα τα ιστορικά μνημεία σας, αλλά και να έρθω σε μεγαλύτερη επαφή με τη μουσική σας.

Εσύ διάλεξες τις ελληνικές μπάντες που θα εμφανιστούν ως support στις συναυλίες σου;
Δεν τις διάλεξα εγώ, αλλά ανυπομονώ να βιώσω τις εμφανίσεις τους καθώς βρίσκω πάντοτε μεγάλο ενδιαφέρον στην ανακάλυψη νέων τοπικών μουσικών και καλλιτεχνών σε κάθε πόλη που επισκέπτομαι.

Θα παρουσιάσεις όλα τα τραγούδια του δίσκου σου ή να περιμένουμε και κάποιες διασκευές παλαιότερων;
Κατά τη διάρκεια των συναυλιών μας στην Ελλάδα θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τραγούδια από τον δίσκο μας, που φέρει τον τίτλο «Shades of Black». Παράλληλα, ίσως παίξουμε και κάποιες διασκευές-έκπληξη. Σε κάθε περίπτωση, η μπάντα μου, οι Strangers, κι εγώ, υποσχόμαστε να τα δώσουμε όλα.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι που τραγουδάς στην καθημερινότητά σου, όχι απαραίτητα δικό σου;
Το κλασικό «Summertime». Το τραγουδάω στο σπίτι πολύ συχνά.

Θα το παίξετε στο live;
Όχι, δεν θα το παίξουμε.

Θυμάσαι πότε άκουσες για πρώτη φορά το τραγούδι σου στο ραδιόφωνο;
Την πρώτη φορά που άκουσα το My love βρισκόμουν, αν το πιστεύεις, σε μια σάουνα και το άκουσα καθώς έβγαινα. Αρχικά πίστεψα ότι το άκουγα από το κινητό μου, όμως τελικά το αναμετέδιδε το ολλανδικό ραδιόφωνο. Το συναίσθημα ήταν σπουδαίο.

Ευχαριστώ πολύ.
Κι εγώ. Σας περιμένουμε στις συναυλίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News