609
|

Γυναίκες στις Κάννες

Γυναίκες στις Κάννες

Στις Κάννες ήδη βρίσκεται η Αντζελίνα Τζολί, που για να προωθήσει το "Kung Fu Panda νούμερο 2", δεν είχε πρόβλημα να μιλήσει για τα παιδιά της και τις πολεμικές της ικανότητες. Η Πενέλοπε Κρουθ, αναμένεται στο πλευρό του Τζόνι Ντεπ, για τους "Πειρατές της Καραϊβικής", ενώ στην κριτική επιτροπή ξεχωρίζει, λόγω ομορφιάς αλλά και ύψους, η Ούμα Θέρμαν. Η αγέρωχη Τίλντα Σουίντον έφτασε και είναι ήδη φαβορί για βραβείο για την ερμηνεία της ενοχικής μάνας στο "We Need to Talk About Kevin", χαρακτηρίζοντας το ρόλο του παιδιού και των γονιών bloody business. Από τις παλιότερες σταρ, η Τζέιν Φόντα την οποία συνάντησα στο ασανσέρ του ξενοδοχείου Μαρτινέζ, είναι ίσως η ωραιότερη 70άρα του κόσμου, ενώ η απρόβλεπτη αλλά ακατάβλητη Φέι Ντάναγουεϊ είναι εδώ και αυτή και η εικόνα της, καθώς η αφίσα του φεστιβάλ μας θυμίζει τα χρόνια της μεγάλης της ομορφιάς, όταν γύρισε το "Puzzle of a Downfall Child". Στις Κάννες και η Κλαούντια Καρντινάλε, που μας επισκέφθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στην Αθήνα, όπως και η Κατρίν Ντενέβ, που θα συνοδεύεται από την κόρη της. Η Σάλμα Χάγιεκ χαριεντιζόταν με τον Αντόνιο Μπαντέρας, για να προωθήσουν τη νέα τους ταινία "Puss and Boots".

Εκτός όμως από τις καθιερωμένες, ας δούμε ποιες είναι οι νέες που έφτασαν εδώ με όνειρα και φιλοδοξίες, πικάντικες .η ντροπαλές, όλες νόστιμες και σίγουρα ενδιαφέρουσες, με διαφορετικό ύφος και γκάμα. Τις επεσήμανε το περιοδικό Hollywood Reporter

Jessica Chastain: πρωταγωνιστεί σε ένα σωρό ταινίες που προμηνύουν τη γέννηση, όχι ακριβώς μιας σταρ, αλλά μιας υπολογίσιμης και ενδιαφέρουσας νέας καρατερίστας. Είναι η μάνα στο φιλμ του Τέρενς Μάλικ που διαγωνίζεται για τον Χρυσό Φοίνικα, "το Δέντρο της Ζωής", και είναι αυτή που μαθαίνει στο γιο της την αγάπη, σε έναν κόσμο βίαιο και αποξενωτικό. Στο "Take Shelter", που προβάλλεται στην Εβδομάδα Κριτικής, είναι η σύζυγος που παραστέκεται στον πανικοβλημένο Μάικλ Σάνον.

Elizabeth Olsen: είναι η νεότερη αδελφή των διδύμων Mary-Kate και Ashley- είναι τα πρώην κοριτσάκια που έπαιζαν στην τηλεόραση και τώρα είναι ζάπλουτες κοσμικές και αφόρητα μικρομέγαλα που το έριξαν στις επενδύσεις και απλώς κυκλοφορούν με ακριβά ρούχα. Η Ελίζαμπεθ ωστόσο πήρε διθυραμβικές κριτικές για το "Martha Marcy May Marlene", ως μέλος μιας θρησκευτικής αίρεσης.

Carey Mulligan: υποψήφια για Όσκαρ για το "Μια Εκπαίδευση", η Κάρεϊ Μάλιγκαν αναλαμβάνει το ρόλο της μοιραίας γυναίκας που ξελογιάζει τον Ράιαν Γκόσλινγκ στο "Drive" του Δανού Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν. Είναι τόσο άμεσο το ταλέντο της που ο σκηνοθέτης, αν και έψαχνε για Λατίνα, την προσέλαβε αμέσως μόλις την είδε. Θα είναι η ρομαντική Ντέιζι στη νέα μεταφορά του Υπέροχου Γκάτσμπι από τον Μπαζ Λούρμαν.

Emily Browning: η πάλλευκη πρωταγωνίστρια στην Ωραία Κοιμωμένη της Τζούλια Λι, γδύνεται τελείως για τις ανάγκες της ταινίας, υποδυόμενη μια κοπέλα που κάνει όλες τις δουλειές για να επιβιώσει, αντικρίζοντας τελικά το παγωμένο πρόσωπο του θανάτου ως πόρνη. Όταν διάβασε το σενάριο, ένιωσε άβολα, με την καλή έννοια, υπονοώντας πως η ψυχική γύμνια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για μια απαιτητική ηθοποιό.

Mia Wasikowska: Η Αλίκη στην μέτρια αλλά εξαιρετικά επιτυχημένη περσινή διασκευή από τον Τιμ Μπέρτον, μεταμορφώνεται σε καρκινοπαθή με λίγο χρόνο ζωής στο μείγμα πένθους και αισιοδοξίας με τίτλο "Restless", του Γκας Βαν Σαντ. Μόλις 21 ετών, η Αυστραλή ηθοποιός βαδίζει στα εναλλακτικά χνάρια της Κίρστεν Ντανστ και της Μισέλ Γουίλιαμς. Οι έπαινοι που έλαβε νωρίτερα στη μεταφορά της Τζέιν Έιρ επιβεβαιώνουν τις υποσχέσεις για μια λαμπρή καριέρα

Astrid Berges-Frisbey: είναι το νέο πρόσωπο που βραβεύει η Chopard. Τιμήθηκε ως ανερχόμενο ταλέντο στα Σεζάρ, έχει παίξει ήδη δίπλα στον Ντανιέλ Οτέιγ και την Ιζαμπέλ Υπέρ και κρατάει ένα μικρό ρόλο στους Πειρατές της Καραϊβικής, ως σειρήνα που επιδιώκει να ρίξει ξόρκι στον Τζόνι Ντεπ! Στα 24 της χρόνια, το ισπανικό της αίμα ξεκινάει δημιουργικό διάλογο με τη γαλλική της ανατροφή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News