869
Η πρωτότυπη τουαλέτα με την οποία εμφανίστηκε στη βράβευση του Τζορτζ Κλούνεϊ η Τζούλια Ρόμπερτς | CreativeProtagon/Instagram

Fashion statement: Oταν η Τζούλια Ρόμπερτς φόρεσε… Τζορτζ Κλούνεϊ

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 5 Δεκεμβρίου 2022, 17:55
Η πρωτότυπη τουαλέτα με την οποία εμφανίστηκε στη βράβευση του Τζορτζ Κλούνεϊ η Τζούλια Ρόμπερτς
|CreativeProtagon/Instagram

Fashion statement: Oταν η Τζούλια Ρόμπερτς φόρεσε… Τζορτζ Κλούνεϊ

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 5 Δεκεμβρίου 2022, 17:55

Η Αμάλ Κλούνεϊ με την κατακόκκινη τουαλέτα της ήταν εκθαμβωτική στο πλευρό του συζύγου της, στην 45η απονομή των βραβείων Kennedy Center Honours, ωστόσο εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση της ηθοποιού Τζούλια Ρόμπερτς.

Η αμερικανίδα σταρ δήλωσε την υποστήριξή της στον Τζορτζ Κλούνεϊ φορώντας μια μαύρη τουαλέτα από ύφασμα διακοσμημένο με στάμπες κορνιζαρισμένων πορτρέτων από όλη την καριέρα του ηθοποιού, από τον ρόλο του Νταγκ Ρος στη σειρά «Στην Εντατική» («ER») μέχρι τη διάσημη φωτογράφιση του σταρ με πουά για το τεύχος Δεκεμβρίου 2013 του περιοδικού W, εμπνευσμένη από τη Γιαγιόι Κουσάμα.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ήταν μεταξύ των πολλών τιμώμενων καλλιτεχνών στην φετινή 45η εκδήλωση των Kennedy Center Honors για την συμβολή τους στην αμερικανική κουλτούρα, όπου μεταξύ άλλων βραβεύτηκαν το ροκ συγκρότημα U2 και η τραγουδίστρια Γκλάντις Νάιτ αλλά και το Μεγάλο Κίτρινο Πουλί της σειράς «Sesame Street» («Σουσάμι άνοιξε»), γράφει στο BBC ο μουσικός ανταποκριτής του Μαρκ Σάβατζ.

Ο Τζορτ Κλούνεϊ αστειεύεται με τον Μπόνο στην αναμνηστική φωτογραφία των τιμώμενων καλλιτεχνών (REUTERS/Sarah Silbiger)

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες και άλλοι διάσημοι και πολιτικές προσωπικότητες, όπως οι Ματ Ντέιμον, Πάτι ΛαΜπελ, Σον Πεν, Σέριλ Κρόου, Γκαρθ Μπρουκς, Σάσα Μπαρόν Κοέν, αλλά και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

Ο Πολ Πελόζι, σύζυγος της προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι, έκανε επίσης την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τη βάναυση επίθεση, που δέχτηκε στο σπίτι του στα τέλη Οκτωβρίου. Ο κ. Πελόζι, φορώντας ένα μαύρο καπέλο για να καλύψει τα τραύματα στο κεφάλι που υπέστη όταν ένας εισβολέας του επιτέθηκε με σφυρί, δέχτηκε πολλά χειροκροτήματα και μια γροθιά στον ώμο από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν χαιρετάει τον Πολ Πελόζι που φοράει γάντι και καπέλο για να κρύψει τα τραύματά του. Ανάμεσά τους η Κάμαλα Χάρις, ο σύζυγός της και η Νάνσι Πελόζι στην απονομή των βραβείων (REUTERS/Sarah Silbiger)

Νωρίτερα, σε δεξίωση στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος επαίνεσε την «εξαιρετική ομάδα καλλιτεχνών» για τα επιτεύγματα και τη συνεισφορά τους στις τέχνες: «Σας ευχαριστούμε που μας δείξατε τη δύναμη των τεχνών και του “ We the People ”», είπε ο Μπάιντεν.

Παραθέτοντας τους στίχους του «One» των U2, ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνέχισε: «Σε μια στιγμή που υπάρχει πάρα πολύ μίσος, πάρα πολύς θυμός, πάρα πολύς διχασμός εδώ στην Αμερική και, ειλικρινά, σε όλο τον κόσμο, πρέπει να θυμόμαστε σήμερα, όπως λέει το τραγούδι τους, “Είμαστε ένα, αλλά δεν είμαστε ίδιοι. Πρέπει να κουβαλάμε ο ένας τον άλλον”».

Ο αμερικανός πρόεδρος με τη σύζυγο του φθάνουν στην εκδήλωση προς τιμήν των καλλιτεχνών στον Λευκό Οίκο (REUTERS/Anna Rose Layden)

Το συγκρότημα τιμήθηκε αργότερα στη σκηνή του John F Kennedy Centre for the Performing Arts από τον Εντι Βέντερ των Pearl Jam, ο οποίος έπαιξε τις επιτυχίες τους «Elevation» και «One», ενώ η ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα ερμήνευσε το «Walk On». Το τραγούδι είχε γραφτεί αρχικά για την θρυλική ακτιβίστρια και πολιτικό της Βιρμανίας Αούνγκ Σαν Σου Κι, αλλά πρόσφατα γράφτηκε ξανά ως ύμνος αλληλεγγύης για τον λαό της Ουκρανίας. Μάλιστα νωρίτερα φέτος, ο frontman των U2 Μπόνο και ο κιθαρίστας The Edge το έπαιξαν στο Κίεβο, μετά από πρόσκληση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Σάσα Μπαρόν Κοέν, ωστόσο, ως Μποράτ, φρόντισε να χαλάσει τη «σαπουνόφουσκα» του συγκροτήματος θυμίζοντας την περιβόητη συνεργασία τους με την Apple, που πρόσθεσε αυτόματα το άλμπουμ των U2 «Songs Of Innocence» στα iTunes των χρηστών. Λέγοντας λίγα λόγια στα Καζακικά, ο Μπόρατ μετέφρασε στη συνέχεια: «Σημαίνει: “Παρακαλώ αφαιρέστε το άθλιο άλμπουμ σας από το iPhone 6 μου”», είπε.

Τα μέλη των U2 μαζί με την τραγουδίστρια Εϊμι Γκραντ και τον Τζορτζ Κλούνεϊ (REUTERS/Sarah Silbiger)

Τον Κλούνεϊ πείραξε επί σκηνής και ο συμπρωταγωνιστής του στη «Συμμορία των 11» (2001) Ματ Ντέιμον, ο οποίος θυμήθηκε ότι κάποτε ο ηθοποιός «έκλεψε χαρτί αλληλογραφίας του Μπιλ Κλίντον και έγραψε ψεύτικες σημειώσεις στους ηθοποιούς λέγοντας πόσο πολύ αγαπούσε ο πρόεδρος τις ταινίες τους», γράφει ο Μαρκ Σάβατζ στην ανταπόκρισή του στο BBC από την Ουάσινγκτον.

Ο σταρ τιμήθηκε και από τον πατέρα του, δημοσιογράφο Νικ Κλούνεϊ, ο οποίος είπε ότι «η καλύτερη και πιο σημαντική δουλειά του Τζορτζ είναι ακόμα μπροστά του» (Λέτε να πάει για πρόεδρος;). Αποκάλυψε επίσης στους παριστάμενους ιστορίες από την παιδική ηλικία του Τζορτζ, μεταξύ άλλων και ότι όταν ήταν επτά ετών, συντετριμμένος από τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, έδωσε στον πατέρα του όλα τα παιχνίδια – όπλα που του είχαν χαρίσει.

Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ ποζάρουν στο κόκκινο χαλί πριν το επίσημο δείπνο (REUTERS/Sarah Silbiger)

Ο ηθοποιός και σταρ της χιπ-χοπ LL Cool J απέτισε φόρο τιμής στη δύναμη της φωνής της Γκλάντις Νάιτ, λέγοντας: «Κάποτε άκουσα την Γκλάντις  να τραγουδά στο ABC και νόμιζα ότι ήμουν στην εκκλησία». Και  στη συνέχεια, ο σούπερ σταρ της κάντρι Γκαρθ Μπρουκς τραγούδησε την κλασική σόουλ μπαλάντα της Γκλάντις Νάιτ «Midnight Train to Georgia».

Τέλος στην τελετή τιμήθηκαν επίσης η χριστιανή ποπ τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Εϊμι Γκραντ και η κουβανικής καταγωγής συνθέτης Τάνια Λεόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...