227
|

Διάβασα Νίτσε και τώρα Γεωργελέ!

Βασίλης Βενιζέλος Βασίλης Βενιζέλος 19 Αυγούστου 2013, 11:23

Διάβασα Νίτσε και τώρα Γεωργελέ!

Βασίλης Βενιζέλος Βασίλης Βενιζέλος 19 Αυγούστου 2013, 11:23

«Δεν θα πέφταμε ποτέ στην πυρά για τις απόψεις μας. Δεν είμαστε σίγουροι γι' αυτές. Θα πέφταμε, όμως, στην πυρά για το δικαίωμα να έχουμε απόψεις και τη δυνατότητα να τις αλλάζουμε».

Πρόκειται για έναν από τους πιο δυνατούς, κατά τη γνώμη μου, αφορισμούς του Νίτσε και η επικαιρότητά του είναι διαβολική.

Μπουχτίσαμε πια με όλους εκείνους οι οποίοι είναι σίγουροι για τις απόψεις τους, θα έπεφταν στην πυρά (σιγά μην έπεφταν!) για αυτές και, επιπλέον, δεν αλλάζουν ποτέ απόψεις, ακόμη και αν το ημερολόγιο δείχνει 2013 και 21ο αιώνα!

Συνέπεια ονομάζουν την αγκύλωση, στοχοπροσήλωση την αδυναμία να κατανοήσουν τις μικρές και μεγάλες αλλαγές στον κόσμο και την κοινωνία μας.

Σιγά να μην έπεφταν στη φωτιά! Για τίποτε δεν θα έπεφταν στη φωτιά, αλλά απόψεις δεν αλλάζουν από τότε που υιοθέτησαν τις τελευταίες στις οποίες είχαν ανοιχτά τα αυτιά τους…

Δεν έχω να προτείνω τίποτε, μόνο να μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το νέο, εξαιρετικό βιβλίο του Φώτη Γεωργελέ με τίτλο «Κρυμμένες αλήθειες και ψεύτικα διλήμματα», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο». Θαυμάσια συλλογή editorial από την Athens Voice, ακτινογραφούν την ελληνική κοινωνία και πολιτική επί κρίσεως και επί μνημονίων.

Ψέματα λέει ο Γεωργελές, μην τον πιστεύετε! Ολοφάνερες αλήθειες και πραγματικά διλήμματα καταγράφει στο βιβλίο του. Για εκείνους οι οποίοι πέφτουν στη φωτιά για τις απόψεις τους και δεν τις αλλάζουν ποτέ…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News