510
Ο Ντάνιελ Κρεγκ στα γυρίσματα του φιλμ το 2019. Οταν βγει -αν βγει- στις αίθουσες θα έχουν περάσει σχεδόν δυόμισι χρόνια από τότε! | Universal

Χάθηκε ο χρόνος με το «No Time to Die»: Νέα αναβολή στην πρεμιέρα λόγω Covid-19

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 13:35
Ο Ντάνιελ Κρεγκ στα γυρίσματα του φιλμ το 2019. Οταν βγει -αν βγει- στις αίθουσες θα έχουν περάσει σχεδόν δυόμισι χρόνια από τότε!
|Universal

Χάθηκε ο χρόνος με το «No Time to Die»: Νέα αναβολή στην πρεμιέρα λόγω Covid-19

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 13:35

H 25η ταινία του Τζέιμς Μποντ είχε χαρακτηριστεί εδώ και καιρό «καταραμένη». Είχε ξεκινήσει με άλλον σκηνοθέτη, τον Ντάνι Μπόιλ, μετά αυτός τα βρόντησε και τον αντικατέστησε Κάρι Φουκουνάγκα, μετά τραυματίστηκε ο Ντάνιελ Κρεγκ και διακόπηκαν τα γυρίσματα και όταν τελικά ήρθε η ώρα για την πρεμιέρα του «No Time to Die» ήρθε και ο κορονοϊός. Ποιος να πάει σινεμά την ώρα που είχε γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής σε ένα δυστοπικό θρίλερ;

Από αναβολή σε αναβολή λοιπόν και πλέον η πολυσυζητημένη ταινία όχι μόνο συμπληρώνει έναν τέλειο κύκλο στο έτος, αλλά ξεκινάει και έναν δεύτερο!

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να βγει στις αίθουσες τον Απρίλιο του 2020. Κακό timing. Το πρώτο κύμα της πανδημίας της Covid-19 μετέθεσε την πρεμιέρα του φιλμ για τον Νοέμβριο του 2020, ο οποίος όμως πέρασε και Τζέιμς Μποντ δεν είδαμε –η επιδημία είχε επανακάμψει. Ετσι, η πρεμιέρα μεταφέρθηκε για τον Απρίλιο του 2021. Αλλά και αυτή η ημερομηνία «ατύχησε».

Μολονότι έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί σε ΗΠΑ και Ευρώπη και παρά τις ελπίδες ότι η πανδημία θα υποχωρήσει, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν ακόμα το δεύτερο και το τρίτο κύμα, πενθούν χιλιάδες νεκρούς και βρίσκονται κλεισμένες σε αυστηρά lockdown –τα σινεμά είναι και αυτά κλειστά τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Ετσι, η φήμη που υπήρχε εδώ και ημέρες επιβεβαιώθηκε επίσημα από την Universal την Παρασκευή: Το «No Time to Die» αναβάλλεται ξανά, με την έξοδό του στις αίθουσες να προγραμματίζεται, τώρα, για τις 8 Οκτωβρίου, 2021. Με την ελπίδα να έχουμε απαλλαγεί ως τότε από την πανδημία –αλλά και, βεβαίως, να υπάρχουν ανοιχτοί κινηματογράφοι τότε.

Διότι εκεί είναι ένα άλλο μεγάλο ζήτημα. Το φθινόπωρο του 2021 και με δεδομένο ότι πλέον γυρίζονται λιγότερες ταινίες, με σκοπό μάλιστα να προβληθούν όταν όλα αυτά θα έχουν τελειώσει, θα έχει συμπληρωθεί σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που έκλεισαν οι κινηματογράφοι –ακόμα και αν τους επιτραπεί σε κάποιους μήνες να ανοίξουν, δεν θα έχουν τι να παίξουν.

Θα υπάρχουν λοιπόν τον προσεχή Οκτώβριο επαρκείς κινηματογράφοι σε λειτουργία για να στηρίξουν ένα πανάκριβο project 250 εκατ. δολαρίων; Ή θα το δούμε και αυτό να καταλήγει τελικά στη λύση του streaming;

Η αναβολή της πρεμιέρας του «No Time to Die» προκάλεσε, όπως σημειώνει το flix.gr, ένα κινηματογραφικό ντόμινο καθώς αλλάζουν οι ημερομηνίες εξόδου και άλλων πολυαναμενόμενων ταινιών: το «Last Night in Soho» του Εντγκαρ Ράιτ μετακινείται από τον Απρίλιο στις 22 Οκτωβρίου, το «Nobody» με τον Μπομπ Οντενκερκ μεταφέρεται από τον Φεβρουάριο στον Απρίλιο για να καλύψει το κενό. Αντίστοιχα, το «Bios», η ταινία επιστημονικής φαντασίας του Μιγκέλ Σαπότσνικ με τον Τομ Χανκς, φεύγει από τον Απρίλιο και προγραμματίζεται για τον Αύγουστο – με την ελπίδα ενός «φυσιολογικότερου» εισπρακτικού καλοκαιριού. Προνοητικό, το σίκουελ της «Οικογένειας Ανταμς» που ήταν προγραμματισμένο για τις 8 Οκτωβρίου, έρχεται μια εβδομάδα νωρίτερα, για να μην συμπέσει με την, τελικά, πιο πολυαναμενόμενη και πιο ταλαιπωρημένη ταινία της σεζόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...