274
|

Αυτοί που βάζουν λόγια

Avatar Νίκος Κακαρίκας 18 Δεκεμβρίου 2013, 00:36

Αυτοί που βάζουν λόγια

Avatar Νίκος Κακαρίκας 18 Δεκεμβρίου 2013, 00:36

Ο Πάνος Ζάχαρης και ο Soloup ξεκίνησαν το 2010 να «βάζουν λόγια», μέσω των φωτομοντάζ της εφημερίδας Το Ποντίκι, σε όλους τους ήρωες της ελληνικής αλλά και διεθνούς επικαιρότητας. Οι δύο σκιτσογράφοι, όπως αποδείχτηκε, με το καυστικό και εμπνευσμένο χιούμορ τους, συνέχισαν με τον καλύτερο τρόπο την πολυετή παράδοση των φωτομοντάζ που χαρακτηρίζουν Το Ποντίκι από τα τέλη της δεκαετίας του ‘70

Την περασμένη Δευτέρα παρουσιάστηκε στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» το λεύκωμα «Βάζουμε λόγια» με επιλεγμένα φωτομοντάζ των δυο σκιτσογράφων της εφημερίδας, τα οποία δημοσιεύτηκαν την τελευταία τετραετία. Στη συγκεκριμένη έκδοση καταγράφονται με «βιτριολική διάθεση» περιστατικά και γεγονότα που θυμίζουν τις περιόδους των μνημονίων, με την ιστορία να ξεκινά το 2010 με το «λεφτά υπάρχουν» του ΓΑΠ και να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον έως σήμερα.

Στην παρουσίαση του λευκώματος μίλησαν για τη δύναμη της σάτιρας και του χιούμορ, εκτός από τους δύο σκιτσογράφους δημιουργούς του λευκώματος, ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος και οι δημοσιογράφοι Γιώργος Παπαδάκης και Πόπη Τσαπανίδου.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπαδάκης ανέφερε πως «αν το προαπαιτούμενο στην εποχή που διανύουμε είναι η μιζέρια, το ζητούμενο είναι η έμπνευση. Οι δύο σκιτσογράφοι του Ποντικιού φαίνεται πως είναι γεμάτοι με έμπνευση».

Η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου θυμήθηκε πως μικρή «έκλεβε» το «Ποντίκι» από τον πατέρα της και πως σήμερα συναντάει τα παιδιά της να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα για να διαβάσουν τις φούσκες των σκιτσογράφων που αποτυπώνουν με σάτιρα τα γεγονότα. Ο Λάκης Λαζόπουλος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως χαίρεται κάθε φορά που διαβάζει Το Ποντίκι και «οι δύο υπέροχοι και ταλαντούχοι σκιτσογράφοι με δύο τρεις λέξεις αποτυπώνουν γεγονότα». Το λεύκωμα «Βάζουμε λόγια» κυκλοφορεί αυτή την Πέμπτη στα περίπτερα μαζί με την εφημερίδα Το Ποντίκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News