291
|

Βουλευτές υπό διωγμό ή εκλογές τώρα;

Σωτήρης Ξενάκης Σωτήρης Ξενάκης 5 Ιουλίου 2011, 07:54

Βουλευτές υπό διωγμό ή εκλογές τώρα;

Σωτήρης Ξενάκης Σωτήρης Ξενάκης 5 Ιουλίου 2011, 07:54

Τα περιστατικά φραστικών –και  όχι μόνο- επιθέσεων εναντίον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ  αυξάνονται και πληθύνονται. Οι κυβερνητικοί βουλευτές  βλέπουν τον εαυτό τους σε αφίσες  κάτω από λέξεις όπως «καταζητούνται», «προδότες» και άλλες ανάλογες. Δεν τολμούν πολλοί από αυτούς να κυκλοφορήσουν σε κεντρικούς δρόμους  γιατί αντιμετωπίζουν την δυσφορία ως και οργή των πολιτών. Κρεμάλες στήνονται έξω από το Κοινοβούλιο και η εικόνα τους κάνει το γύρο του κόσμου.

Είτε οι αποδοκιμασίες  αυτές είναι αυθόρμητες είτε στημένες από κάποιους, διαμορφώνουν συνθήκες πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης, όπως πρωτόγνωρες είναι και οι συνθήκες όσων βιώνουν  όλοι σχεδόν οι πολίτες αυτής της χώρας.

Το ερώτημα είναι πόσο θα αντέξουν ακόμα αυτοί οι  εναπομείναντες στο ΠΑΣΟΚ  154 βουλευτές να στηρίζουν την κυβέρνηση και τα πολύ σκληρά μέτρα που παίρνει ή που πρόκειται να πάρει το επόμενο διάστημα. Με ποιες αντοχές πολιτικές αλλά και ανθρώπινες. Τι θα απαντάνε αυτοί οι 154, όταν τους  θυμίζουν ότι το 2009 που οι ψηφοφόροι  τους έστειλαν στη Βουλή, άλλα είχαν υποσχεθεί.

Κατά την άποψη μου αυτές και μόνο οι συνεχιζόμενες επιθέσεις είναι σοβαρός λόγος για να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Άλλωστε εκλογές  με τον έναν  ή με τον άλλο τρόπο έχουν ζητήσει κι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
 
Στο επιχείρημα  που ακούγεται ότι ο τόπος θα μπει σε περιπέτεια ακυβερνησίας για το χρονικό διάστημα της προεκλογικής περιόδου, απαντά η σημερινή κατάσταση από μόνη της.
Μπορούν άραγε βουλευτές καταδιωκόμενοι, υβριζόμενοι,  κρυπτόμενοι από  τον κόσμο να  παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα; Δύσκολο…

Από την άλλη πλευρά, θα μπορούν οι όποιοι «αγανακτισμένοι» -με η χωρίς εισαγωγικά- να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο σε βουλευτές που μόλις θα έχουν αναδείξει οι κάλπες μιας εκλογικής αναμέτρησης αν δεν τους αρέσουν όσα  αυτοί θα νομοθετούν;
Ακόμα δυσκολότερο νομίζω… Αρα…
 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News