308
Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας | IntimeNews

Τσιόδρας για ομόφυλα ζευγάρια: «Γάμος και τεκνοθεσία πάνε μαζί – Δεν είναι θέμα της Εκκλησίας»

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2024, 13:50
Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας
|IntimeNews

Τσιόδρας για ομόφυλα ζευγάρια: «Γάμος και τεκνοθεσία πάνε μαζί – Δεν είναι θέμα της Εκκλησίας»

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2024, 13:50

«Γάμος και τεκνοθεσία πάνε μαζί, γιατί προφανώς όταν μιλάς για γάμο, μιλάς και για τεκνοθεσία. Υπάρχουν διακρίσεις για παιδιά, οι οποίες πρέπει να αρθούν» ανέφερε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, αναφορικά με το αναμενόμενο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Τσιόδρας είπε πως «έρχονται πράγματι μια σειρά από σημαντικά νομοσχέδια, όπως του Δικαιοσύνης, ζητήματα τα οποία κουβεντιάζουμε εδώ και δεκαετίες». Επίσης ανέφερε ότι έρχεται το νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων, κάνοντας λόγο για ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Για τον γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών πρόσθεσε ότι «θα έρθει το νομοσχέδιο, διότι λύνει προβλήματα. Εχει πει ο πρωθυπουργός ότι θα έρθει και θα έρθει με τη σειρά που θεωρεί ο ίδιος». Ως προς τον χρόνο που θα έρθει το νομοσχέδιο, ανέφερε ότι «ο Πρωθυπουργός έχει πει πως θα έρθει στη διάρκεια της τετραετίας. Είπε ότι θα το φέρει και θα το φέρει. Εκείνος έθεσε το θέμα. Δεν είναι υπόθεση της Εκκλησίας, είναι θέμα της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας».

«Περιμένουμε να έρθει το νομοσχέδιο και θα δούμε τότε πώς θα ψηφιστεί», ήταν η απάντησή του κ. Τσιόδρα για το αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Οσο για τις δηλώσεις του Αγγελου Συρίγου σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης υποστήριξε: «Προφανώς δεν αναφερόταν στα σύνορα, η Συνθήκη αποτελεί ένα στέρεο θεμέλιο της ειρήνης στην περιοχή». Τόνισε ότι «η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής και εκφράζεται από τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ».

»Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον Ερντογάν στη συνθήκη της Λωζάνης. Εχει διευκρινίσει ο ίδιος τι εννοούσε. Ο κύριος Συρίγος είναι και ακαδημαϊκός και, προφανώς, μέρος των δηλώσεων ήταν προς αυτήν την κατεύθυνση. Εχει εξηγήσει ο ίδιος ότι η δήλωσή του δεν αφορούσε τα σύνορα και τη μειονότητα. Το λέω καθαρά ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνθήκη της Λωζάνης» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...