274
Το εμφατικό στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία μαθητών και φοιτητών μέσα στο υπουργείο Παιδείας | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Τι απαντά ο Γαβρόγλου στην πρόταση Μπαμπινιώτη για κλείσιμο των ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Το εμφατικό στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία μαθητών και φοιτητών μέσα στο υπουργείο Παιδείας
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Τι απαντά ο Γαβρόγλου στην πρόταση Μπαμπινιώτη για κλείσιμο των ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2018, 00:02

Με άρθρο του στο Protagon, ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπαμπινιώτης πρότεινε τη γενική προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των Πανεπιστημίων μέχρι να ληφθούν αποφάσεις από την Πολιτεία και να εφαρμοσθούν μέτρα από τους αρμοδίους.

«Η Πολιτεία, για ιδεοληπτικούς και προεκλογικούς λόγους, κωφεύει και τα αρμόδια υπουργεία (Παιδείας και Προστασίας τού Πολίτη) «νίπτουν τας χείρας» αφήνοντας τις πρακτικά ανήμπορες και νομικά αναρμόδιες πανεπιστημιακές αρχές να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά», υπογράμμιζε χαρακτηριστικά στο άρθρο του  ο κ. Μπαμπινιώτης.

Το βράδυ της Πέμπτης, με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου εξαπέλυσε επίθεση στον Γιώργο Μπαμπινιώτη, πάντα με αφορμή τη συγκεκριμένη πρότασή του.

Ο υπουργός κατηγόρησε τον κ. Μπαμπινιώτη για «ελλιπή ενημέρωση», υπονόησε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, και του συνέστησε να σέβεται την ιστορία του. Ο κ. Γαβρόγλου, μάλιστα, υπενθύμισε ότι ο κ. Μπαμπινιώτης, ως υπουργός Παιδείας, δεν είχε κλείσει τα ΑΕΙ για μια ημέρα, παρότι του ζητήθηκε λόγω «συγκλονιστικών γεγονότων».

«Το αίτημα να κλείσουν όλα τα Πανεπιστήμια, αυτή τη στιγμή, δεν βοηθάει ούτε τη δημοκρατία αλλά ούτε και μία δημοκρατική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολύ συγκεκριμένα Πανεπιστήμια, γιατί ας μην τα γενικεύουμε όλα. Κι αυτό, αν θέλετε, είναι η κριτική μου στον κύριο Μπαμπινιώτη και η κριτική μου στον κύριο Μητσοτάκη. Ότι θέλουν να προβάλουν μία χώρα όπου τα Πανεπιστήμιά της είναι ρημαδιό», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο κ. Μπαμπινιώτης «έχει ελλιπή ενημέρωση» και σχολίασε ότι «ο χρονικός συνδυασμός το να γίνεται αυτό μία ημέρα μετά το κάλεσμα του κ. Μητσοτάκη να γίνουν όλα τα Ιδρύματα αστυνομοκρατούμενα δεν βοηθάει κανέναν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...