509
| Nick Paleologos / SOOC

Θεοχαρόπουλος: Προσβλητική η ανάρτηση Κασσελάκη για τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2024, 13:23
|Nick Paleologos / SOOC

Θεοχαρόπουλος: Προσβλητική η ανάρτηση Κασσελάκη για τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2024, 13:23

Νέα πυρά προς τον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, χαρακτηρίζοντας ως «προσβολή για τους ψηφοφόρους» του κόμματος την τελευταία επίθεση του πρώτου στον Αλέξη Τσίπρα.

Συνοψίζοντας την ατζέντα των θεμάτων που θέτει σύσσωμη η εσωκομματική αντιπολίτευση, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ: «Είχαμε τις ευρωεκλογές. Πριν από τις ευρωεκλογές πήγαμε για αρκετούς μήνες –μέχρι τώρα έχουμε φτάσει περίπου στους 5- 6 μήνες– χωρίς συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων. Με αποφάσεις λοιπόν μόνο του προέδρου. Το αποτέλεσμα που είχαμε στις ευρωεκλογές δεν ήταν καλό. Ηταν κάτω από το ποσοστό ακόμα και αυτό το 17,8%, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Χάσαμε τρεις ποσοστιαίες μονάδες και 340.000 ψήφους. Τι πρέπει να γίνει αμέσως μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα; από οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα έλεγα, αλλά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα πρέπει να συγκληθούν αμέσως τα συλλογικά όργανα να συζητήσουν και να αποτιμήσουν τις αιτίες του αποτελέσματος, τις ευθύνες που υπάρχουν γι’ αυτό, τα προβλήματα, για να τα διορθώσεις κιόλας (…).

»Πέρασαν οι ευρωεκλογές και αντί να δούμε μια συζήτηση για την αποτίμηση των αιτιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες που βρίσκεται ο πρόεδρος τι είδαμε; Είδαμε ανάρτηση με υπονοούμενα για τα μαύρα χρήματα στα πολιτικά κόμματα, είδαμε πολιτικές αποπομπές, είδαμε το κλείσιμο της “Αυγής”».

Ως προς το ζήτημα που ανέκυψε με την κομματική εφημερίδα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Θα με συγχωρέσετε διότι είμαι στην ΕΡΤ και διότι εγώ, όπως καλά γνωρίζουν ορισμένοι, παραιτήθηκα εκείνο το βράδυ από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων, την ώρα που κάναμε διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αμέσως παραιτήθηκα το άλλο πρωί, μόλις έγινε το “μαύρο” της ΕΡΤ, από την καρέκλα και έφυγα. Δεν μπορεί να κλείνει με τρόπο παρόμοιο με το “μαύρο” της ΕΡΤ η “Αυγή”, δηλαδή το μεσημέρι “γεια σας, κλείνετε και τελείωσε”.

»Εμένα θα μου επιτρέψετε λοιπόν, επειδή είμαι σταθερός σε όλα τα κλεισίματα, να είμαι απέναντι σε αυτή τη λογική, να σας πω ότι επειδή τότε έκαναν πολύ μεγάλη φασαρία για το “μαύρο” της ΕΡΤ, έμπρακτη όχι μόνο λόγια. Σας ξαναλέω, είχα παραιτηθεί από μια θέση του Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων. Να σας πω ότι δεν είναι δυνατόν να μην αντιδρούμε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο για το “μαύρο” στην “Αυγή”. Αλλο αν πρέπει να συζητήσουμε το πώς θα συνεχίσει να λειτουργεί, αν υπάρχουν προβλήματα. Βεβαίως όλα αυτά να συζητηθούν στα όργανα. Αλλά δεν μπορεί ένα μεσημέρι να πηγαίνουν στην “Αυγή” και να λένε “γεια σας κλείνετε” . Αυτό είναι σαν το διακόπτη που είχε συμβεί εκείνο το βράδυ».

Ερχόμενος στη γεμάτη αιχμές ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον προκάτοχό του, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε: «Αυτή η ανάρτηση προσέβαλε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ». Ενώ για την πιο πρόσφατη τοποθέτηση Κασσελάκη που προκάλεσε εσωκομματική αναταραχή, έχοντας πάλι ως αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε: «Με την ανάρτησή του προχθές το βράδυ ουσιαστικά προανήγγειλε ότι τίθεται θέμα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν είπε “πάμε;”. Εκλογές από τη βάση εννοούσε και όταν είπε να έρθει κάποιος άλλος να αναλάβει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...