211
Μέσω διαρροών οι απαντήσεις της ηγεσίας στις τελευταίες τηλεοπτικές τοποθετήσεις του πρώην υπουργού | Aris Oikonomou/ SOOC

ΣΥΡΙΖΑ: Επίπληξη Σπίρτζη από την Επιτροπή Δεοντολογίας

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2024, 22:48
Μέσω διαρροών οι απαντήσεις της ηγεσίας στις τελευταίες τηλεοπτικές τοποθετήσεις του πρώην υπουργού
|Aris Oikonomou/ SOOC

ΣΥΡΙΖΑ: Επίπληξη Σπίρτζη από την Επιτροπή Δεοντολογίας

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2024, 22:48

Την απόφαση της επίπληξης αποφάσισε να επιβάλει στον Χρήστο Σπίρτζη η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Τρίτης, μετά τη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου στο οποίο παραπέμφθηκε ο πρώην υπουργός έπειτα από καταγγελία μελών για την «αντικαταστατική συμπεριφορά» του.

Συγχρόνως, το πειθαρχικό όργανο αποφάσισε να καλέσει εκ νέου τον κ. Σπίρτζη να δώσει εξηγήσεις –μεταξύ άλλων για τις συχνές επικρίσεις του Στέφανου Κασσελάκη– λόγω της απουσίας του από τη σημερινή συνεδρίαση.

Μία ημέρα νωρίτερα, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ πως δεν θα προσέλθει στη συνεδρίαση γιατί «δεν έχει διαθεσιμότητα», ενώ είχε εξαπολύσει νέα επίθεση κατά του προέδρου, ενδεικτική των διαλυτικών τάσεων στην αξιωματική αντιπολίτευση (περισσότερα εδώ).

Πηγές της Κουμουνδούρου εξηγούσαν πως η επίπληξη του έγινε ακριβώς επειδή «προτιμάει να βγαίνει στα κανάλια από το να διατυπώνει τις θέσεις του στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ».

Με σκωπτική διάθεση, οι ίδιες πηγές εξέφρασαν την ευχή «ο κ. Σπίρτζης θα βρει τον χρόνο να εμφανιστεί» στην Επιτροπή Δεοντολογίας στις 23 του μήνα, παρά τις όποιες «τηλεοπτικές του υποχρεώσεις».

Σημειώνεται πως σε περίπτωση νέας απουσίας του πρώην υπουργού, η Επιτροπή Δεοντολογίας θα καταθέσει την εισήγησή της, προφανώς για βαρύτερες κυρώσεις, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και θα έχει και τον τελευταίο λόγο, καθώς ο Χρήστος Σπίρτζης είναι μέλος της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...