456
|

Στοπ Σταύρο, στάσου!

Στοπ Σταύρο, στάσου!

Σταύρο σταμάτα! Τι πας να κάνεις; Ανακοινώνεις νέο κόμμα και δεν έχεις μέσα ούτε έναν πολιτικό; Ακόμη χειρότερα, δεν έχεις μιλήσει, δεν έχεις καν συμβουλευθεί κανέναν έμπειρο, ή ανανεωτικό πολιτικό; Μας παρουσιάζεις υποστηρικτές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ανθρώπους με τους οποίους μίλησες, πολίτες των οποίων τη γνώμη σέβεσαι, αλλά ανάμεσά τους ούτε ένας πολιτικός;

Σόρι, αλλά δεν το αντιλαμβάνομαι. Πώς θα γίνει κόμμα, εν έτει 2014, χωρίς δοκιμασμένους πολιτικούς; Χωρίς ανθρώπους που έχουν ανέβει την κομματική ιεραρχία, ξέρεις, νεολαία, τοπική οργάνωση, νομαρχιακή επιτροπή, δημοτικό αξίωμα και τέλος γεύονται την απόλυτη καταξίωση με συμμετοχή στις εθνικές εκλογές; Άντε, χωρίς πολιτικούς να το δεχθώ. Αλλά ούτε καν συνδικαλιστές; Επίσης, χωρίς ούτε έναν εφοριακό; Δηλαδή αν αποκτήσεις αυτοδυναμία (συνεχίζω να αστειεύομαι) θα σχηματίσεις την πρώτη μεταπολιτευτική κυβέρνηση χωρίς εκπρόσωπο του συμπαθούς αυτού κλάδου; Δικηγόρο, επίσης, δεν είδα. (Η Χριστίνα Ταχιάου μετράει ως δημοσιογράφος, έτσι;)

Αντί για τα γνώριμα προϊόντα του κομματικού σωλήνα, τι βλέπουμε; Ανθρώπους που έχουν σταδιοδρομήσει στο Πανεπιστήμιο, αρχηγό εθνικής ομάδας σε 5 Ολυμπιάδες, δημοσιογράφους με δύσκολα χιλιόμετρα στην πλάτη τους, καταξιωμένους επιστήμονες, μέχρι και κοινωνική λειτουργό, ακόμη και ξυλουργό!

Σταματάω το εύκολο χιούμορ. Μπράβο σου Σταύρο! Επιτέλους.  Όλοι προβληματιζόμαστε στις συζητήσεις μας ότι κάτι πρέπει ριζικά να αλλάξουμε. Όλοι λέμε ότι πρέπει να συντονίσουμε το βήμα μας, άνθρωποι πετυχημένοι επαγγελματικά, που έχουμε διοικήσει κάτι μεγαλύτερο από περίπτερο, που έχουμε συμμετάσχει σε εθελοντικές δράσεις, που έχουμε αποδείξει ότι νοιαζόμαστε και ότι μπορούμε! Ειδικά για τις ευρωεκλογές χρειάζονται ορισμένοι που να ξέρουν και από ευρωπαϊκούς θεσμούς και μηχανισμούς, σύμφωνοι. Ορισμένοι γνωρίζουν επαρκέστατα.

Όλοι λέγαμε ότι κάποιος ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΣ έπρεπε να μπει μπροστά στο εγχείρημα και μπήκες εσύ. Διότι λεωφορείο χωρίς οδηγό, με 58 θέσεις επιβατών (αποδείχτηκε ότι) δεν πάει πουθενά. Τώρα βέβαια που ανέλαβες την πρωτοβουλία, «σου την πέφτουν» όλοι, ειδικά κάποιοι λαμπροί εκπρόσωποι του σιναφιού σου. Αναμενόμενο, και μεταξύ μας, καλύτερα. Θα ανησυχούσα για Το Ποτάμι, αν κάποιοι από τους λάβρους επικριτές σου, σε υποστήριζαν αναφανδόν.

Καταλαβαίνω ότι από την Τετάρτη 26-2 μέχρι την Τρίτη 4-3-14 είχες μπροστά σου 3 εργάσιμες μέρες, ή 6 ημερολογιακές. Άρα, ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να έχεις ολοκληρώσει το πρόγραμμα του Ποταμιού και να έχεις κλείσει και τους υποψηφίους. Θα περίμενα όμως -στα αλήθεια- μια ισχυρότερη εκπροσώπηση δύο ομάδων.
1. Άνθρωποι από την κοινωνία των πολιτών, με δράση σε σημαντικές ΜΚΟ, ειδικά σε θέματα Περιβάλλοντος
2. Στελέχη από την «πιάτσα». Επιχειρηματίες που έχουν πετύχει στη ζωή τους. Στελέχη που ξέρουν τι ακριβώς σημαίνει «λογοδοσία» (accountability, δεν αποδίδεται ακριβώς στα ελληνικά), που γνωρίζουν την τήρηση με συνέπεια ενός ετήσιου προϋπολογισμού, χωρίς να προσφεύγουν σε δανεικά.

Κλείνω με κάτι που οι επικριτές σου δεν «διάβασαν» στη σημερινή λίστα υποστηρικτών σου. Δεν επιχειρείς να δείξεις ότι οι στυλοβάτες του Ποταμιού έχουν την κακώς εννοούμενη ισόρροπη γεωγραφική εκπροσώπηση των περιφερειών της χώρας. Άλλο ένα συν, λοιπόν.

Εδώ θα είμαστε, θα σε κριτικάρουμε, αλλά θα σε στηρίζουμε κιόλας!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News