279
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τα οποία διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία, η καταγγελία είναι ψευδής | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο αρχείο οι καταγγελίες για τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2024, 18:26
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τα οποία διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία, η καταγγελία είναι ψευδής
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο αρχείο οι καταγγελίες για τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2024, 18:26

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από καταγγελία στελέχους του υπουργείου Εσωτερικών περί διάρρηξης σε γραφείο της Υπηρεσίας Εκλογών, με απόφαση του Εισαγγελέα Γιώργου Νούλη που ερεύνησε την υπόθεση.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ την Παρασκευή, ο κ. Νούλης έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς από την έρευνα που διενήργησε, με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου, δεν προέκυψε η τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εισαγγελικές Αρχές προτίθενται, εν συνεχεία, να μελετήσουν αν θα ξεκινήσουν έρευνα για πιθανές ποινικές ευθύνες του στελέχους που προέβη στη σχετική καταγγελία.

Η καταγγελία του στελέχους του υπουργείου Εσωτερικών αφορούσε υποτιθέμενη διάρρηξη του γραφείου του μετά το μεσημέρι της 26ης Απριλίου.

Οι ισχυρισμοί του καταγγέλοντα, ωστόσο, δεν αποδείχθηκαν από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., η οποία προ ολίγων ημερών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, ούτε από την έρευνα του εισαγγελέα.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών είχε ανακοινωθεί, συγκεκριμένα, πως «ολοκληρώθηκε προανακριτική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών».

Κατά το ρεπορτάζ του ΑΠΕ ΜΠΕ τα στοιχεία της Αστυνομίας, τα οποία διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία, έδειξαν ότι η καταγγελία είναι ψευδής καθώς δεν αποδείχθηκε ούτε από τον έλεγχο της Σήμανσης στον χώρο, ούτε από τον έλεγχο στα ηλεκτρονικά αρχεία, ο οποίος δεν έδειξε καμία παραβίαση, ούτε και από το εμμάρτυρο υλικό.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη γνωστοποίηση του συμπεράσματος της αστυνομικής έρευνας το ΥΠΕΣ είχε σημειώσει ότι είναι «πολιτικά και ηθικά έκθετοι όλοι όσοι, χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών των αρμόδιων Αρχών, έσπευσαν να μιλήσουν για παραβίαση συστημάτων και κλοπή σημαντικών εγγράφων, ζητώντας ακόμα και την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...