215
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την πορεία της πυρκαγιάς | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στην Πάρνηθα ο Μητσοτάκης για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2023, 19:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/08/2023 22:02
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την πορεία της πυρκαγιάς
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στην Πάρνηθα ο Μητσοτάκης για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2023, 19:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/08/2023 22:02

Την Πάρνηθα επισκέφτηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση έφτασε μέχρι το Πυροφυλάκιο της Κυράς, στην κορυφή του βουνού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε επί τόπου για το μέγεθος της καταστροφής τόσο στις δασικές εκτάσεις όσο και στις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

Επίσης, ενημερώθηκε από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης με εναέρια και επίγεια μέσα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη στο δυτικό μέτωπο της πυρκαγιάς, έχοντας από το σημείο πλήρη εικόνα των περιοχών που επλήγησαν.

Το κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο yπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης και ο γενικός διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Βαγγέλης Γκουντούφας, με τους οποίους συζήτησε τα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται για τη διεύρυνση των αντιπυρικών ζωνών που είχαν δημιουργηθεί πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων προστασίας.

Σημειώνεται ότι φωτιά έκαιγε νωρίτερα την Παρασκευή στην Πάρνηθα μετά από αναζωπύρωση στο δυτικό μέτωπο. Ισχυρές δυνάμεις αντιμετώπιζαν αναζωπυρώσεις και στη νοτιοδυτική πλευρά, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...