736
Ο άλλοτε υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη λέει, πλέον, πως ο «κανονικός κόσμος» δεν θα τον ψηφίσει | In Time News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πολάκης κατά Κασσελάκη: «Αυτό το πράγμα πρόεδρος δεν βγαίνει»

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2024, 23:01
Ο άλλοτε υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη λέει, πλέον, πως ο «κανονικός κόσμος» δεν θα τον ψηφίσει
|In Time News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πολάκης κατά Κασσελάκη: «Αυτό το πράγμα πρόεδρος δεν βγαίνει»

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2024, 23:01

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη, με το κομματικό όργανο να ασχολείταιγια για ακόμη μία φορά με τον Στέφανο Κασσελάκη, με φόντο τις κατηγορίες ότι φτιάχνει «ένα κόμμα μέσα στο κόμμα».

Στο σκέλος της απόφασης της Π.Γ. που αφορά τα εσωκομματικά, και το οποίο δεν ψήφισαν οι Ρένα Δούρου, Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Θεοδώρα Τζάκρη και Ολυμπία Τελιγιορίδου, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας» από τον κ. Κασσελάκη «είναι μια επιλογή συνειδητά παραπλανητική, αφού χρησιμοποιεί στο domain name και στο εσωτερικό της το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο δεν τέθηκε ζήτημα αναβολής του επικείμενου συνεδρίου, σενάριο για το οποίο είχαν εκφραστεί ανησυχίες. Χαρακτηριστικές οι ερωτήσεις που απηύθυνε στην πλειοψηφία της Π.Γ., από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, η Θεοδώρα Τζάκρη: «Υπάρχει σύμβαση μίσθωσης χώρου για το συνέδριο; Αν ναι, να μας τη δώσουν. Ποια εταιρεία έχει αναλάβει τη διαδικασία των εκλογών; Γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμη στον syriza η καμπάνια για το συνέδριο;».

Η βουλευτής τόνισε εξάλλου πως «είναι απαράδεκτο να συνεδριάζει η Π.Γ. κάθε εβδομάδα για να καταγγείλει τον Στέφανο Κασσελάκη» τη στιγμή που θα έπρεπε να εξετάζονται θέματα όπως ο προσυνεδριακός διάλογος.

Αξιοσημείωτη και η παρέμβαση του Πάνου Ρήγα στη συνεδρίαση, ο οποίος φάνηκε να υποστηρίζει την ερμηνεία των «Κασσελίστας» σχετικά με την κορυφαία κομματική διαδικασία, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 8-10 Νοεμβρίου.

«Οποιος θέλει μπορεί να υποβάλει υποψηφιότητα στο συνέδριο χωρίς να έχει υποβάλει καν 30 υπογραφές και πόθεν έσχες σύμφωνα το άρθρο 16 του Καταστατικού. Το συνέδριο μπορεί να αποφασίσει για τα πάντα. Το συνέδριο μπορεί να κάνει τα πάντα. Ο,τι θέλει. Εχει απόλυτη κυριαρχία» τόνισε ο πρώην γραμματέας του κόμματος.

Η Ολγα Γεροβασίλη, άτυπη επικεφαλής των «87» και του αντικασσελακικού πόλου στην Κουμουνδούρου, εκτίμησε από την πλευρά της τα ακόλουθα. «Ο Κασσελάκης έχει σχέδιο που ξετυλίγεται από τις ευρωεκλογές και συνεχίζει. Ή για να κρατήσει τμήμα των μελών και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας επί της ουσίας ότι ξέρουμε μέχρι σήμερα και πολιτικά και οργανωτικά με δεξιά στροφή. Ή το plan b, το οποίο το δοκιμάζει μέσω της πλατφόρμας, είναι για δικό του κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση».

Αντίστοιχες τοποθετήσεις – «κατηγορώ» κατά του κ. Κασσελάκη υπήρξαν από τους Θανάση Θεοχαρόπουλο, Γιάννης Ραγκούση, Κώστα Ζαχαριάδη και άλλα στελέχη. Με την άποψη ότι «το site (Κασσελάκη) είναι προσπάθεια δημιουργίας άλλου κόμματος» συντάχθηκε και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (ελέω Κασσελάκη) Νίκος Παππάς, σύμφωνα με πληροφορίες.

Εκείνος που φάνηκε να παίρνει αποστάσεις από τα δύο στρατόπεδα, χρησιμοποιώντας ωστόσο σκληρή γλώσσα, ήταν ο Παύλος Πολάκης.

Ασκώντας κριτική στην πλειοψηφία για τον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη ο βουλευτής, επίσης υποψήφιος για την προεδρία, φέρεται να είπε: «Την έχετε κάνει τη μ@λ@κία σας και τον έχετε κάνει πληγωμένο πρίγκιπα εσείς οι “87”, οι “100”» τους είπε.

Εφτασε επίσης στο σημείο να μιλήσει για τον έκπτωτο πρόεδρο (κατά τις ερμηνείες των κομματικών οργάνων) ως «πράγμα». «Αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει, αυτό το πράγμα πρόεδρος δεν βγαίνει» ήταν τα ακριβή λόγια του κρητικού βουλευτή, σύμφωνα με παρευρισκόμενους στη συνεδρίαση.

Η απάντηση Κασσελάκη

Το ίδιο βράδυ ο Στέφανος Κασσελάκης παρακολούθησε την παράσταση «18/9» –στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής– συνοδευόμενος από την αγωνίστρια του Πολυτεχνείου, Μέλπω Λεκατσά.

«Είναι δυνατόν να βλέπουμε ακόμα φασισμό στην χώρα μας και αντιδημοκρατικές πρακτικές; Είναι δυνατόν να βλέπουμε ρατσισμό; Ομοφοβία; Είναι καιρός να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα» σημείωσε ο ίδιος προσερχόμενος στο θέατρο, όπου τον περίμεναν δημοσιογράφοι. Ερωτώμενος για όσα είπε ο Παύλος Πολάκης στην Π.Γ. γέλασε και αποχώρησε σχολιάζοντας: «Θα τρελαθούμε τελείως»…

Νέα κόντρα Πολάκη – Ακρίτα

Η επίμαχη αποστροφή του «αψύ Σφακιανού» βρέθηκε και στο επίκεντρο ανάρτησης της Ελενας Ακρίτα.

«“Αυτό το πράγμα πρόεδρος δεν βγαίνει. Οσα λέει και κάνει ο Κασσελάκης μοιάζουν με τον αδολφοχιτλερισμό”. Αλήθεια το ξεστόμισες αυτό, Παύλο Πολάκη;» ζήτησε να μάθει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης αρνήθηκε ότι χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη ως «πράγμα» αλλά όχι τα περί «κανονικού κόσμου».

Στο νήμα της ίδιας πάντα ανάρτησης, η Ελενα Ακρίτα ανταπάντησε, γράφοντας ανάμεσα σε άλλα ότι οι άνθρωποι δεν διαχωρίζονται σε «κανονικούς» και «μη κανονικούς», «ούτε καν από τα 300 μέτρα υψόμετρο και πάνω» –μια σαφή αιχμή προς τον κρητικό βουλευτή, με τον οποίο έχει αντιπαρατεθεί και στο παρελθόν λόγω της στάσης του στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Ακόμη επισήμανε ότι «οι συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας ηχογραφούνται. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε».

«Ελα, κομμένες οι αηδίες» ήταν το επόμενο αμυντικό σχόλιο Πολάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...