269
Από τη διαδικτυακή σύνδεση με την «αυτόνομη τάξη» της Γαύδου | Facebook / @pierrakakisk

Πιερρακάκης: Υλοποιούμε την εντολή του ελληνικού λαού κάθε παιδί να έχει ποιοτική εκπαίδευση

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2024, 20:43
Από τη διαδικτυακή σύνδεση με την «αυτόνομη τάξη» της Γαύδου
|Facebook / @pierrakakisk

Πιερρακάκης: Υλοποιούμε την εντολή του ελληνικού λαού κάθε παιδί να έχει ποιοτική εκπαίδευση

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2024, 20:43

«Υλοποιούμε την εντολή του ελληνικού λαού, κάθε παιδί να έχει πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση» ανέφερε με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με αφορμή τη σύνδεση του Πρωθυπουργού και του ίδιου με τη Γαύδο όπου ξεκίνησε τη λειτουργία της η πρώτη «αυτόνομη τάξη».

«Οπως είχαμε δεσμευτεί, φέτος στη Γαύδο θα διδάσκουν με φυσική παρουσία τρεις εκπαιδευτικοί βασικών ειδικοτήτων. Τα υπόλοιπα μαθήματα θα διδάσκονται ψηφιακά, μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, από καθηγητές του Γυμνασίου της Χώρας Σφακίων» σημείωσε στην ανάρτηση του ο κ. Πιερρακάκης και ανακοίνωσε πως την επόμενη χρονιά θα αποκτήσουν «αυτόνομη τάξη» και οι Αρκιοί.

Η ανάρτηση του κ. Πιερρακάκη:

«Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ζέττα Μ. Μακρή συνδεθήκαμε σήμερα διαδικτυακά με τη Γαύδο, όπου ξεκίνησε τη λειτουργία της η πρώτη “αυτόνομη τάξη”. Ύστερα από χρόνια, το σχολείο άνοιξε ξανά τις πύλες του για τους μαθητές Γυμνασίου που κατοικούν στο νησί.

Όπως είχαμε δεσμευτεί, φέτος στη Γαύδο θα διδάσκουν με φυσική παρουσία τρεις εκπαιδευτικοί βασικών ειδικοτήτων. Τα υπόλοιπα μαθήματα θα διδάσκονται ψηφιακά, μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, από καθηγητές του Γυμνασίου της Χώρας Σφακίων.

Από την επόμενη σχολική χρονιά “αυτόνομη τάξη” θα αποκτήσουν και οι Αρκιοί, ενώ η ρύθμιση θα επεκταθεί και σε λυκειακές τάξεις. Αναβαθμίζουμε, έτσι, την παρεχόμενη εκπαίδευση σε ιδιαίτερα απομακρυσμένες περιοχές, όπου δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ίδρυσης εκπαιδευτικής μονάδας.

Από τις απαντήσεις που θα δώσουμε στις προκλήσεις της Παιδείας θα κριθεί το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον της χώρας. Αφιερώνουμε όλη μας την ενέργεια ώστε κάθε παιδί να έχει πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση. Αυτή είναι η εντολή του ελληνικού λαού, αυτή τη δέσμευση υλοποιούμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...