220
Φωτογραφία Αρχείου | IntimeNews

«Παραπληροφορείτε»: Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ για τη δήθεν παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2022, 13:23
Φωτογραφία Αρχείου
|IntimeNews

«Παραπληροφορείτε»: Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ για τη δήθεν παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2022, 13:23

Απαντήσεις στην προκλητική τοποθέτηση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς περί παραβίασης του εναέριου χώρου της γειτονικής μας χώρας από ελληνικά μαχητικά έδωσε το Σάββατο το υπουργείο Εξωτερικών.

«Απορρίπτουμε τις αβάσιμες και αναληθείς αιτιάσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περί δήθεν παραβίασης του τουρκικού εναερίου χώρου από ελληνικά αεροσκάφη πριν από λίγες ημέρες. Οι κατηγορίες αυτές αποτελούν μία ακόμα προσπάθεια παραπληροφόρησης και αποποίησης από πλευράς Τουρκίας των ευθυνών για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της» αναφέρει το υπουργείο.

Και συνεχίζει: «Είναι τουλάχιστον οξύμωρο μια χώρα που πραγματοποίησε πρόσφατα 42 υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους σε διάστημα μόλις μίας ημέρας και που απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του Χάρτη του ΟΗΕ, να κατηγορεί την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες. Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, με τις ενέργειές της, υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, καθώς και τη συνοχή του ΝΑΤΟ σε μία κρίσιμη συγκυρία».

Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται στην ιδιαίτερα προκλητική στάση της Άγκυρας μετά τις διαμαρτυρίες της Αθήνας για την πτήση τουρκικών μαχητικών την Παρασκευή πάνω από την Αλεξανδρούπολη και σε απόσταση 2.5 ναυτικών μιλίων (εδώ), καθώς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για «απαραίτητη απάντηση» που έγινε «σύμφωνα με τους κανόνες περί αμοιβαιότητας και της εμπλοκής», εγκαλώντας μάλιστα την ελληνική πλευρά για παραβίαση του εναέριου χώρου πάνω από την Ίμβρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News