225
|

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διστάζει…

Βασίλης Βενιζέλος Βασίλης Βενιζέλος 12 Ιουνίου 2013, 13:29

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διστάζει…

Βασίλης Βενιζέλος Βασίλης Βενιζέλος 12 Ιουνίου 2013, 13:29

"Οι δυνατότητες οι δικές μου, παρέμβασης, είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα. Δηλαδή, δεν μπορώ να αναπέμψω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν μου δίνει το δικαίωμα και την ευχέρεια αυτή το Σύνταγμα".

Με αυτές τις φράσεις απάντησε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το αίτημα του πρώτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναπέμψει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου επειδή αυτή δεν στηρίζεται στη δεδηλωμένη της Βουλής, μιας και διαφωνούν ανοιχτά και το ΠΑΣΟΚ δια του Ευάγγελου Βενιζέλου και η Δημοκρατική Αριστερά δια του Φώτη Κουβέλη.

Φοβόμαστε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει ένα νομικό λάθος. Σε όσους έχουν διαβάσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι γνωστό ότι αυτή την υπογράφουν μόνον οι υπουργοί και οι αναπληρωτές υπουργοί της Ν.Δ. Δεν υπάρχουν οι υπογραφές των μελών του υπουργικού συμβουλίου τα οποία ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Συνεπώς, με βάση τα παραπάνω, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου έχει υπογραφεί από τα 2/3 του υπουργικού συμβουλίου, με το άλλο 1/3 να το αποτελούν δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας "τσίμπησε" το συνταγματικό πρόβλημα το οποίο υπάρχει με αυτή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διστάζει να αναλάβει πρωτοβουλία αναπομπής της στο υπουργικό συμβούλιο…

Η κατάσταση η οποία διαμορφώνεται, απειλεί να εξελιχθεί σε κόλαφο κατά της κυβέρνησης και, ιδιαιτέρως, κατά του Αντώνη Σαμαρά! Να ελπίσουμε μόνον το καλύτερο για τη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News