421
| Dimitris Kapantais / SOOC

Ο Πολάκης «επαναφέρει» τις προγραφές κατά δικαστών και δημοσιογράφων – Τη διαγραφή του ζήτησε η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2024, 22:53
|Dimitris Kapantais / SOOC

Ο Πολάκης «επαναφέρει» τις προγραφές κατά δικαστών και δημοσιογράφων – Τη διαγραφή του ζήτησε η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2024, 22:53

Την ανάρτηση του Φεβρουαρίου του 2023 με την οποία 33 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δικαστικοί και δημοσιογράφοι, στοχοποιήθηκαν, συνοδεία των φωτογραφιών τους, ως πρόσωπα από τα οποία η χώρα πρέπει να «καθαρίσει» κοινοποίησε εκ νέου ο Παύλος Πολάκης την Παρασκευή, λίγες ημέρες μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κίνησή του αυτή είχε φέρει τον πρώην υπουργό του Αλέξη Τσίπρα ένα βήμα από την έξοδο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της περιόδου, ενώ είχε τύχει ευρύτατης καταδίκης από πολιτικές δυνάμεις και φορείς (διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Ο κ. Πολάκης, ωστόσο, διατύπωσε εκ νέου τις θέσεις αυτές με αφορμή, όπως έγραψε, «την καταδίκη Παππά για τα κανάλια παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως», «το κουκούλωμα του εγκλήματος των Τεμπών», και «το κουκούλωμα (της υπόθεσης) των υποκλοπών» και προκειμένου να διατυπώσει, αμέσως μετά, το παρακάτω ερώτημα:

«Δεν είχα ΕΓΩ (σ.σ. δική του επιλογή η χρήση των κεφαλαίων) δίκιο όταν έγραφα σε ‘κείνη την ανάρτηση στις 26 Φλεβαρη 2023 που με παρέπεμψαν για διαγραφή; Σε όλα αλλά και ΕΙΔΙΚΑ στις προτάσεις για τη Δικαιοσύνη που ακόμα να γίνουν καθαρά και επίσημα ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;».

Ακολούθησε η παράθεση του αρχικού κειμένου μαζί με τις επίμαχες εικόνες:

Αμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ζήτησε να τελειώσουν «τα αστειάκια και το κρυφτό με τις μισές διαγραφές».

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης δεν πάρουν ξεκάθαρη θέση και δεν καταδικάσουν στην πράξη τον κ. Πολάκη διαγράφοντάς τον από μέλος του κόμματός του, τότε και η σημερινή του άθλια επίθεση στο κράτος δικαίου και σε δημοσιογράφους αποτελεί επίσημη θέση Κασσελάκη» θέλησε να τονίσει το κυβερνών κόμμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο Παύλος Πολάκης που παραμένει “στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία που όλοι γνωρίζουν, όπως τον χαρακτήρισε μετά την μισή και υποκριτική διαγραφή του από την ΚΟ ο κ. Κασσελάκης, ανήρτησε εκ νέου σήμερα παλαιότερο κείμενό του με προγραφές δημοσιογράφων και δικαστικών για να καταδείξει πόσο “δικαιώθηκε”.

Τέλος τα αστειάκια και το κρυφτό με τις μισές διαγραφές και την εκθείαση του κ. Πολάκη. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης δεν πάρουν ξεκάθαρη θέση και δεν καταδικάσουν στην πράξη τον κ. Πολάκη διαγράφοντάς τον από μέλος του κόμματός του, τότε και η σημερινή του άθλια επίθεση στο κράτος δικαίου και σε δημοσιογράφους αποτελεί επίσημη θέση Κασσελάκη.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι ο μόνος από τον οποίο κινδυνεύει το κράτος δικαίου στη χώρα μας είναι οι ιδέες του κ. Πολάκη, που συνεχίζουν δυστυχώς να αποτελούν την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...