189
Φωτ. αρχείου | Aris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα επιμείνει στη δύσκολη μάχη της φορολογικής δικαιοσύνης

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2024, 16:33
Φωτ. αρχείου
|Aris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα επιμείνει στη δύσκολη μάχη της φορολογικής δικαιοσύνης

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2024, 16:33

«Κι όμως, βαθιές αλλαγές που κάποιοι έλεγαν πως “στην Ελλάδα δεν γίνονται”, τελικά γίνονται!» τόνισε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλούμενος την «τελευταία έκθεση CASE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη φοροδιαφυγή».

Στην εν λόγω έκθεση επισημαίνεται «οι απώλειες του Δημοσίου από ΦΠΑ στη χώρα μας μειώθηκαν, ήδη, κατά 50%» και με έναν «από τους ταχύτερους ρυθμούς μεταξύ των “27”».

«Να λοιπόν» συμπέρανε ο Πρωθυπουργός, «που μέτρα όπως η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, το myDATA και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν είναι μόνο επιλογές που διευκολύνουν κράτος, επιχειρήσεις και πολίτες. Αλλά και τομές που μεταφράζονται σε κεφάλαια υπέρ της κοινωνίας». Συγκεκριμένα, «μόνο για το 2022 το κέρδος αυτό υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ!» προσέθεσε.

Πρόκειται για στοιχεία που δίνουν «νέα ώθηση στην κυβέρνηση να επιμείνει στη δύσκολη μάχη της φορολογικής δικαιοσύνης», μια μάχη «για κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς οι πόροι που εξασφαλίζονται κατευθύνονται στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ασφάλεια και στην Εθνική Αμυνα. Σε τομείς κρίσιμους, που αφορούν όλους», όπως το έθεσε.

«Η ζωή δικαιώνει τις πρωτοβουλίες που οδηγούν σε μία καλύτερη ζωή. Συνεχίζουμε!» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...