550
|

Μια Ζωή την έχουμε…

Κώστας Ρεσβάνης Κώστας Ρεσβάνης 8 Σεπτεμβρίου 2015, 10:15

Μια Ζωή την έχουμε…

Κώστας Ρεσβάνης Κώστας Ρεσβάνης 8 Σεπτεμβρίου 2015, 10:15

Έχουμε τη χαρά να διαθέτουμε μια πολιτικό, μοναδικό είδος χλωρίδας στο πολιτικό μας λιβάδι. Το σημειώνω με ανακούφιση σήμερα αυτό, γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου έπαψε να αποτελεί κοινοβουλευτικό εμπόδιο σε διαδικασίες όπου παίχτηκε η επιβίωση της χώρας – γνωστές ιστορίες. Από δω και πέρα νομίζω ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ατομικό κωμικό δρώμενο στη σκούρα ελληνική πολιτική σκηνή. Δεν θα είναι μικρή η προσφορά της!

Νέο επεισόδιο με πρωταγωνίστρια φυσικά την ίδια, η λεγόμενη Βουλή των Εφήβων, ένας ακατανόητος και επιζήμιος, κατά τη γνώμη μου, «θεσμός» όπου νεαρά παιδιά απαγγέλλουν με στόμφο ξύλινες φράσεις, μιμούμενα τους ενήλικους «συναδέλφους» τους. Θυμάμαι τις συνεδριάσεις περασμένων ετών: Αντιγραφές φράσεων και κινήσεων με σπουδαιοφάνεια που αφυδατώνει εξ υπαρχής τους χυμούς της εφηβείας τους, καθώς παριστάνουν κάτι που δεν είναι.

Εύκολη λεία για τη Ζωή. Νέα παράσταση, χαιρετούρες και χαριεντισμοί με τις ώρες, selfies και αυτόγραφα(!) με μια πολιτικό που βρήκε εύφορο έδαφος σε αδοκίμαστες εφηβικές ψυχές. Προφανώς χειροκροτoύν την τηλεοπτική περσόνα που κατέκλυζε επί μήνες τις οθόνες. Θέλω να πω ότι αν ρωτούσε έναν έφηβο «για εξήγησε παιδί μου τι σημαίνει η φράση που είπα πρόσφατα «στο δίλημμα ευρώ ή δημοκρατία εγώ απαντώ ξεκάθαρα δημοκρατία;», το παιδί ασφαλώς θα αισθανόταν άβολα. Η ίδια θα ήταν πρόθυμη να του εξηγήσει με τον δικό της, γνωστό σε όλους, συνοπτικό και ρέοντα λόγο. Εκτός και αν παρέπεμπε στον συνεταίρο της πλέον Λαφαζάνη που το ερμηνεύει άμεσα και γνήσια. Καθώς τελείωνε το σόου της υποδοχής των εφήβων, η Ζωή τούς απείλησε «θα τα πούμε στην Ολομέλειά σας την Τετάρτη». Ομολογώ, αν κι αυτό με συμφέρει, ότι δεν θα ήθελα να ήμουνα ένας από αυτούς τους εφήβους…

Πολύ πριν ξεσπάσει η διαφωνία της με τον ΣΥΡΙΖΑ είχα σημειώσει ότι « η Ζωή δεν ανήκει σε κανένα υπαρκτό κόμμα. Σμιλεύει το προφίλ που ονειρεύεται: του απόλυτου Άρχοντα». Ωστόσο και αυτή τη φανερή μωροφιλοδοξία, καθώς εκφράστηκε βιαστικά και ανεξέλεγκτα, τη μεταμόρφωσε σε ψυχαγωγική εκπομπή. Περπάτησε πάνω σε κόκκινα χαλιά που της έστρωσε ένας ακροδεξιός Καμμένος (αριστερή αυτή!) στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, προχθές ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στην προσπάθειά του να φανεί αρεστός στον Τσίπρα της πέταξε κάτι υπονοούμενα για μια υπόθεση υποβρυχίων, αρπαχτήκανε, και το νέο νούμερο συνεχίζει να μας τέρπει.

Χθεσινές δηλώσεις: «Δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, τον διέλυσε ο πρόεδρός του… Αν τολμάει ας έλθει να καθίσει απέναντί μου…». Και τι δεν θα έδινε το πανελλήνιο να δεχθεί ο Τσίπρας το debate αυτό! Όχι πως λυπάμαι τον πρώην Πρωθυπουργό. Επί πολύ καιρό την κανάκευε, την πρότεινε Πρόεδρο της Βουλής, με την αφελή συναίνεση της αντιπολίτευσης, και με τη βεβαιότητα ότι θα του κάνει τα κοινοβουλευτικά χατίρια. Το επόμενο γέλιο, θυμηθείτε το, θα πέσει με τον Λαφαζάνη, αφού η Ζωή είναι «ανεξάρτητη-συνεργαζόμενη» με το κόμμα του. Η πρώτη βολή ήδη ρίχτηκε: «Η ΛΑΕ δεν είναι προσωποπαγές κόμμα, αλλά προσπάθεια συλλογική». Με άλλα λόγια «Παναγιώτη, μη κάνεις τίποτα αν δεν με ρωτήσεις».

Τα φρένα της Ζωής είναι σπασμένα. Ας πούμε η δήλωσή της για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «ο Παυλόπουλος αν δεν ήταν πολιτικός θα ήταν κωμικός», και ανεξάρτητα ποια γνώμη έχουμε γι' αυτόν, δείχνει ότι ο ναπολεοντισμός της την οδηγεί σε ολισθηρά μονοπάτια. Ευτυχώς την πήραν εγκαίρως είδηση. Αποδυναμωμένη εντελώς σε λίγες ημέρες, θα περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι, έως ότου την βαρεθούν όλοι. Μέχρι τότε πάντως ας μην εκνευριζόμαστε, ας τη απολαύσουμε. Μια Ζωή την έχουμε!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News