413
| In Time News / INTIME NEWS

Κασσελάκης: «Αμέλεια» η εταιρεία στις ΗΠΑ, είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2024, 23:48
|In Time News / INTIME NEWS

Κασσελάκης: «Αμέλεια» η εταιρεία στις ΗΠΑ, είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2024, 23:48

«Ηθικά επιβεβλημένη» ήταν κατά τον Στέφανο Κασσελάκη η φιέστα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε περιουσιακά του στοιχεία –τα οποία δεν διασταυρώνονται επισήμως– σε μορφή γραφήματος, παρότι είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα δημοσιοποιήσει την επίσημη δήλωση «πόθεν έσχες».

Ο κ. Κασσελάκης υπερασπίστηκε την επιλογή του αυτή, απορρίπτοντας την κριτική που του έγινε, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά και άλλες πολιτικές δυνάμεις.  «“Μα σε excel;”. Ναι, σε excel» σημείωσε κατά την ομιλία που παραχώρησε στο Ηράκλειο της Κρήτης την Τρίτη.

Επιχείρησε επίσης να υποβαθμίσει τις επισημάνσεις από το Μαξίμου ότι η πλατφόρμα για την υποβολή αρχικών δηλώσεων «πόθεν έσχες» βρίσκεται σε λειτουργία, καταθέτοντας τον συλλογισμό ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να του στήσει κάποια παγίδα:

«Ποια αρχική; Σοβαρά μιλάνε; Να κατέθετα δηλαδή τη δήλωση ως τον Σεπτέμβριο που ανέλαβα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Για να έβγαιναν μετά να λένε “κρύβει τρεις μήνες” και “κρύβει τον Τάιλερ διότι ο γάμος έγινε Οκτώβριο;”. Οχι κύριοι της ΝΔ. Κρατάτε την πλατφόρμα του 2023 κλειστή, ζητάτε να καταθέσω τα μισά στην παλιά, για να βγαίνετε να λέτε “τι κρύβει ο Κασσελάκης;”. Και νομίζετε ότι θα πέσω στην παγίδα σας!».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε, εξάλλου, στην υπόθεση της εξωχώριας εταιρείας στο όνομά του, η οποία είχε προκαλέσει εισαγγελική έρευνα τον Μάρτιο, μιλώντας για «λάθος».

«Κοιτάξτε, επειδή εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, όπως σας έχω πει, κι επειδή το μόνο μου όπλο απέναντι στον ελληνικό λαό είναι η αλήθεια μου, θέλω να σας πω το λάθος που έκανα. Οταν ήρθα από την Αμερική και εξελέγην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι νόμοι στην Ελλάδα θα δίνουν μεν σε έναν απόδημο το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, αλλά αν εκλεγεί θα του απαγορεύουν να έχει την εταιρεία που είχε στη χώρα από την οποία έρχεται! Δηλαδή αν έχει κάποιος ένα εστιατόριο όπως τόσοι Ελληνοαμερικανοί, του λένε “έλα να πολιτευτείς στην Ελλάδα ως απόδημος, αλλά αν εκλεγείς θα πρέπει να το ξεφορτωθείς σε χρόνο dt!”.

»Σε κάθε περίπτωση, από τα 14 μου εκτός Ελλάδος ζούσα, δεν γνώριζα τον νόμο. Μόλις τον έμαθα, μεταβίβασα αμέσως την εταιρεία μου στην Αμερική. Τυπικά όμως ήμουν εκπρόθεσμος» παραδέχθηκε, ενδεχομένως υπό την πίεση της πολυήμερης παραμονής στην επικαιρότητα των ζητημάτων που αφορούν στις θεσμικές υποχρεώσεις του ως πολιτικού αρχηγού και στο μέγεθος της προσωπικής του περιουσίας.

«Γι’ αυτή μου την αμέλεια, είμαι στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης» τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...