476
Ολα δείχνουν πως η Κουμουνδούρου οδηγείται σε ακόμη μία «εκρηκτική» Κεντρική Επιτροπή, για ένα νέο ξεκαθάρισμα λογαριασμών | Dimitris Kapantais / SOOC

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισμα υπέρ Κασσελάκη στο Avaaz απέναντι στην «εξέγερση» των «87»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 23:47
Ολα δείχνουν πως η Κουμουνδούρου οδηγείται σε ακόμη μία «εκρηκτική» Κεντρική Επιτροπή, για ένα νέο ξεκαθάρισμα λογαριασμών
|Dimitris Kapantais / SOOC

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισμα υπέρ Κασσελάκη στο Avaaz απέναντι στην «εξέγερση» των «87»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 23:47

Πραξικόπημα βλέπουν ορισμένοι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη πίσω από την κίνηση 87 στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσουν κριτική στον πρόεδρο και να ζητήσουν την άμεση συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος, δεδομένου ότι αυτά «παρέμειναν αδρανοποιημένα για όλο το προηγούμενο διάστημα», όπως καταγγέλθηκε.

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη, και ένθερμου υποστηρικτή του κ. Κασσελάκη, για το «πραξικόπημα των 87», σε συνέχεια του «πραξικοπήματος του Συνεδρίου», όταν στελέχη του περιβάλλοντος Τσίπρα, μεταξύ άλλων, είχαν επιχειρήσει και πάλι να ανατρέψουν τους συσχετισμούς στην Κουμουνδούρου.

Απέναντι στο «νέο πραξικόπημα», ο κ. Μωραΐτης, ο οποίος δημοσιολογεί τακτικά για τα του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να συλλεχθούν υπογραφές στήριξης του προέδρου κοινοποιώντας σχετικό ψήφισμα μέσω της πλατφόρμας ψηφισμάτων πολιτών avvaz.org.

Το ίδιο ψήφισμα –και ένα παρόμοι αφήγημα– διακίνησαν ακόμη περισσότεροι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το απόγευμα της Πέμπτης, ανωνύμως πολλές φορές, με μικρές αποκλίσεις ως προς την ώρα.

Σε σχετικές αναρτήσεις προχώρησαν και τα λεγόμενα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) «Πεν Νταλαούρα», «Marka2», κ.ά..

Η «Πεν Νταλαούρα» κοινοποίησε το ίδιο ψήφισμα που μοιράστηκε με τους followers του ο κ. Μωραΐτης
Σε άλλη ανάρτησή του το ίδιο προφίλ παραθέτει τα ονόματα των υπογραφόντων την επιστολή κατά Κασσελάκη, νωρίτερα την Πέμπτη, θυμίζοντας κάτι από τις αναρτήσεις Πολάκη με τις προγραφές μη αρεστών

Το βράδυ της Πέμπτης το ψήφισμα είχε συγκεντρώσει 2.295 υπογραφές, ωστόσο δεν είναι σαφές εάν θα κατατεθεί σε κάποιο κομματικό όργανο μιας και που στη συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορούν να έχουν πρόσβαση και… τα τρολ της απέναντι πλευράς.

Χρήστης του διαδικτύου φαίνεται να υπέγραψε ως «Φάρλι», όνομα που παραπέμπει στο σκυλί του Στέφανου Κασσελάκη (Πηγή: social media)

Χρήστρια του X αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα, γράφοντας σχετικά: «Μόλις ψήφισα για δεύτερη φορά με τα ίδια στοιχεία, από το ίδιο ταμπλετ. Το ψήφισμα ειναι της πλάκας, χωρίς δικλείδες ασφαλείας. Ψηφίζεις όσες φορές θες».

«Στήριξη στον πρόεδρο»

Στο ψήφισμα αναφέρεται, πάντως, ότι σκοπός είναι το κείμενο «να διαβαστεί στα όργανα του κόμματος».

Μεταξύ άλλων, οι υπογράφοντες καλούν σε «στήριξη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη για ένα κόμμα με όραμα», ενώ εκφράζουν την οργή τους για τις «καθημερινές δηλώσεις στελεχών του κόμματος τα οποία εκφράζουν συνεχώς αμφισβητήσεις σχετικά με τοποθετήσεις και αποφάσεις» του αρχηγού.

«Θεωρούμε ότι ένα σημαντικό μέρος του κομματικού μας μηχανισμού δεν σέβεται την απόφαση μας στις εσωκομματικές κάλπες και την ανάδειξη του Στεφάνου σε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης και την εντολή που δώσαμε στο τελευταίο συνέδριο για τέλος στην εσωστρέφεια και για καμμία αμφισβήτηση στις αποφάσεις που ψηφίσαμε», υπογραμμίζεται σε άλλο σημείο του ίδιου κειμένου.

Ως δημιουργός του ψηφίσματος στην πλατφόρμα του avvaz.org αναφέρεται ο «Konstantinos F.».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...