1069
Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή | Aris Oikonomou / SOOC

Ευθεία επίθεση Κασσελάκη σε Τσίπρα: «Ελα να αναλάβεις ή στήριξέ με χωρίς παιχνίδια»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2024, 02:00
Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή
|Aris Oikonomou / SOOC

Ευθεία επίθεση Κασσελάκη σε Τσίπρα: «Ελα να αναλάβεις ή στήριξέ με χωρίς παιχνίδια»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2024, 02:00

Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Στέφανος Κασσελάκης, επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική που δέχεται εκ των έσω μετά τις αιχμές που διατύπωσε για το «μαύρο χρήμα» στο κόμμα και την απόφασή του να κλείσει το ημερήσιο φύλλο της «Αυγής».

Είχε προηγηθεί η κίνηση των «87», μία πρωτοβουλία 80 στελεχών και επτά βουλευτών, οι οποίοι αμφισβήτησαν μέσω ανοιχτής επιστολής τους σειρά ενεργειών του προέδρου, ενώ επέκριναν, μεταξύ άλλων, και τις επίμαχες αναφορές του για τα οικονομικά της Κουμουνδούρου.

Οπως έγραφε λίγο νωρίτερα το Protagon, το συγκεκριμένο στρατόπεδο αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπους του περιβάλλοντος Τσίπρα. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι η πλευρά Κασσελάκη έκανε την ίδια ανάγνωση, ωστόσο η απεύθυνση του νυν προέδρου στον προκάτοχό του ως του επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο κατηγορεί ανοιχτά πια για «παιχνίδια» υπονόμευσης του, αποτελεί ένα νέο δεδομένο.

«Αλέξη έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή. Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης στην ανάρτησή του από τις ΗΠΑ (σ.σ. επιστρέφει στην Ελλάδα τη Δευτέρα).

Η σύγκρουση του «κόμματος Τσίπρα» με το «κόμμα Κασσελάκη», η οποία είχε κυριαρχήσει πριν λίγους μήνες στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, εισέρχεται έτσι σε νέα φάση, στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να παραμείνει αμέτοχος ή να μετέχει δι’αντιπροσώπου (όπως συνέβη στο εν λόγω συνέδριο με την κυρία Γεροβασίλη).

Το βράδυ της Παρασκευής συνεργάτες του κ. Τσίπρα είχαν ήδη αναγκαστεί να παρέμβουν στην όλη συζήτηση για τα ΜΜΕ του κόμματος –κατά του κ. Κασσελάκη όπως αποδεικνύεται–, εξαιτίας διαρροών που ήθελαν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην ανταποκρίνεται σε αίτημα για την οικονομική ενίσχυση της «Αυγής».

Η νέα ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη επικαλείται την ίδια θεματολογία, τα δύσκολα οικονομικά της παράταξης, ωστόσο η στόχευση της είναι εμφανώς διαφορετική…

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη στην πλατφόρμα X:

Συμμερίζομαι τις πληγές του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Εχω τις ίδιες ακριβώς. Από την ημέρα που ανέλαβα μέχρι σήμερα, αφέθηκα να δώσω τη μάχη χωρίς να δέχομαι καθημερινά εσωκομματικά βέλη μόνο για δύο μήνες (και αυτούς με εξαιρέσεις).

Μαζί με τα νέα παιδιά του ευρωψηφοδελτίου μας. Μαζί με τα στελέχη και τους βουλευτές που έδωσαν την ψυχή τους. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε από το 9% στο 15%. Και ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε στη θέση που λίγο πριν έμοιαζε ανέφικτη: Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Δύο διασπάσεις, προσπάθεια απονομιμοποίησης στο Συνέδριο, τώρα ξανά τα ίδια με υπογραφές για να συγκληθούν όργανα, οι συνεδριάσεις των οποίων είχαν ήδη ανακοινωθεί.
Φαγωμάρα, θόρυβος, εσωστρέφεια, που είναι απωθητική και στους ψηφοφόρους μας και στην κοινωνία.

Τα στελέχη του κόμματος με θητεία χρόνων γνωρίζουν πολύ καλά τι οικονομικά παρέλαβα.

Πώς το καθημερινό φύλλο της Αυγής θα έκλεινε το 2022 με τη διπλάσια χρηματοδότηση, αλλά μπορεί να μείνει τώρα ανοιχτό με τη μισή;

Ποιος εργαλειοποιεί την αγωνία εργαζόμενων ανθρώπων αποκρύπτοντας τη δραματική πραγματική εικόνα;

Συνέβαλα δίνοντας το ανώτατο ποσό που μου επιτρέπει ο νόμος (20.000 ευρώ). Συγκεντρώθηκαν από εισφορές φίλων και στελεχών άλλες 7.000 ευρώ.

Κι όμως, αντί να πάνε στα χέρια εργαζομένων της Αυγής, πήγαν σήμερα στο Κράτος προκειμένου να μη χάσουμε τη ρύθμιση των χρεών που έχουμε για την Αυγή και το Κόκκινο. Αυτό και μόνο δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Δεν ήρθα στην πατρίδα μου για να αναλώνομαι σε καθημερινούς εσωκομματικούς εμφυλίους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας και χρειάζεται έναν ηγέτη που θα μπορέσει απερίσπαστος να ασκήσει το λειτούργημά του και να βοηθήσει την πατρίδα να βγει από το νεοφιλελεύθερο τέλμα και τη δεξιά παρακμή.

Αλέξη, γνωρίζεις τον σεβασμό που είχα για σένα από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε για να ρευστοποιηθεί σε ένα κεντρώο σχήμα με συμφωνίες κορυφής έξω από την κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται την ευκαιρία να διεκδικήσει να κυβερνήσει και επιτέλους να δικαιώσει τις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών.

Και γι’ αυτό λέω ξεκάθαρα και με αίσθημα ιστορικής ευθύνης:

Ελα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή.

Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια.

-Με εξυγίανση που είναι επιβεβλημένη τώρα, γιατί το καράβι πέφτει οικονομικά στα βράχια.
-Με καταστατικό συνέδριο.
-Με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία χωρίς επετηρίδες και μέλη δύο ταχυτήτων.
-Με ανανέωση στελεχών αντίστοιχη αυτής του ευρωψηφοδελτίου.
-Με δύναμη, εξουσία και εμπιστοσύνη στη βάση του κόμματος.
-Με έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δε θα συρθεί πίσω από άλλους, αλλά θα ηγηθεί της προσπάθειας για μία μεγάλη Κεντροαριστερά ξεκινώντας από το κοινωνικό πεδίο.

Δεν είμαι κολλημένος με την καρέκλα – άλλωστε δεν πρόλαβα και να καθήσω. Ετρεχα από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη δίνοντας τον αγώνα.

Προτιμώ να είμαι στρατιώτης στη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα παρά στρατηγός σε κομματικό εμφύλιο.

Αλέξη, πάμε;


Πόλεμος με «γράψε… σβήσε» στο X

Η παραπάνω εκδοχή της τοποθέτησης Κασσελάκη αναρτήθηκε στην πλατφόρμα X στις 01:22. Είχαν προηγηθεί ελαφρώς διαφορετικές αναρτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες κατέβηκαν ή τροποποιήθηκαν.

Σε μία από αυτές, η πρόκληση Κασσελάκη προς τον κ. Τσίπρα «Ελα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή. Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια» είχε διατυπωθεί εξής:

«Ελα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή. Αν όμως δεν το επιθυμείς, σταμάτα την υπονόμευση και στήριξέ με να κάνω την προσπάθειά μου».

Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από ΜΜΕ και σχολιαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι ανάρτησαν και τα σχετικά screenshots:

«Καυτός» Ιούλιος για τα εσωκομματικά

Αξίζει να αναφερθεί πως η νέα επίθεση Κασσελάκη στην πλευρά Τσίπρα ήρθε μόλις μερικές ημέρες πριν την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (4/7) και της Κεντρικής Επιτροπής (7/7) του ΣΥΡΙΖΑ, όπου η εσωκομματική μάχη αναμένεται να κορυφωθεί.

Σε αμφότερα τα όργανα ο κ. Κασσελάκης θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόσωπα που του έχουν ασκήσει δριμεία κριτική πρόσφατα, όπως οι Ραγκούσης και Σπίρτζης, που έχουν θέσει θέμα ηγεσίας, ο απολυθείς Θ. Θεοχαρόπουλος  κ.ά..

Την Πέμπτη, ενώ θα συνεδριάζει η ΠΓ, έξω από τα γραφεία του κόμματος αναμένεται να βρεθούν και οι εργαζόμενοι της «Αυγής», εφόσον τα αιτήματά τους δεν θα έχουν ικανοποιηθεί.

Το προσωπικό της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς ζητά να ανακληθεί η απόφαση αναστολής έκδοσης του ημερήσιου φύλλου καθώς και την καταβολή της μισθοδοσίας Ιουνίου και δεδουλευμένων.

Σε συμπαράσταση με τον αγώνα τους την Παρασκευή απήργησαν και οι εργαζόμενοι «Στο Κόκκινο», οι συνάδελφοί τους στο κομματικό ραφιόφωνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...